четвер, 18 березня 2010 17:47

"Протасов не зможе стати тренером рівня Сьоміна чи Газзаєва"

Минулими вихідними стартував футбольний чемпіонат Росії. Про українців у турнірі говоримо із колишнім футболістом збірної СРСР, найкращим гравцем Радянського Союзу-1972 Євгеном Ловчевим, 61 рік.

Узимку московський "Локомотив" купив у київського "Динамо" півзахисника Олександра Алієва. Чи зможе він стати символом російського чемпіонату — таким, яким був Анатолій Тимощук?

— Ні. Тимощук водночас успішно виступав за національну команду, грав на Кубку світу. А що показав Алієв у збірній? Поки що нічого. І якщо не покаже, який тут може бути символ?

Але допомогти "Локомотиву" Алієв цілком спроможний. Не сумніваюся, що Сьомін "заточить" командну гру під колишнього киянина.

Андрій Воронін у московське "Динамо" перебрався з "Ліверпуля". Це пониження для нападаючого?

— А що з того, що Воронін був у "Ліверпулі"? Він не показав себе там так, як Шевченко в "Мілані". Я б сказав, що футболіст числився в "Ліверпулі", а не грав. Колись московський "Спартак" узяв з "Арсеналу" Квінсі. Мене запитують: як ви оцінюєте цього гравця? Не знаю, відповідаю. Якби "Спартак" узяв на той час лідера "Арсеналу" Анрі — інша річ. Так і "Динамо" — не Торреса ж купило.

На Вороніна працюватиме команда. А вона створюється заново. Андрію буде важко ще й тому, що в "Динамо" чимало новачків — не "зірок", а середніх футболістів. Як вони допомагатимуть йому — не ясно. А сам він не потягне нічого.

Воронін у "Ліверпулі" числився, а не грав

Уродженець Дніпропетровська Олег Протасов прийняв "Ростов". У нього є потенціал із часом пробитися до п"ятірки кращих тренерів російського чемпіонату?

— Зробити собі непогане ім"я він здатен. "Ростов" представляє футбольний край, команда непогано укомплектована. Але стати топ-тренером рівня Сьоміна та Газзаєва Олег не зможе. В Юрія Павловича та Валерія Георгійовича були свої "будинки" — створені ними "Локомотив" і ЦСКА. У них були прекрасні стосунки з керівниками клубів — Філатовим і Гінером, які давали час на побудову команд. Сьоміна та Газзаєва можна було назвати співгосподарями клубів. А Протасов — найнята людина. І часу на розкачку йому ніхто не дасть.

Хто з українських тренерів може в майбутньому успішно працювати в Росії?

— Ніхто. Київське "Динамо" вдруге запросило росіянина. Тобто українські керівники у своїх не особливо вірять. "Шахтар" також давно працює з іноземцем. Та і своїх безробітних у Росії вистачає — той же Станіслав Черчесов.

Із перемоги почав тільки Воронін

Перший тур російського чемпіонату успішним видався для Андрія Вороніна. Його "Динамо" перемогло "Спартак" — 1:0. Колишній одесит зіграв увесь матч, отримав попередження.

"Ростов" Протасова поступився вдома "Томі" — 0:2, а "Локомотив" програв на виїзді чемпіону, казанському "Рубіну" — 0:2. Алієв провів на полі всі 90 хв., і нічим не запам"ятався

Зараз ви читаєте новину «"Протасов не зможе стати тренером рівня Сьоміна чи Газзаєва"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути