пʼятниця, 12 жовтня 2018 06:35

Проблему воротаря для молодіжної збірної може вирішити Андрій Шевченко

Збірна України серед 21-річних проведе два заключні матчі відбору до Євро-2019. 12 жовтня — вдома проти Шотландії, 16 жовтня — виїзд у Нідерланди.

Місяць тому підопічні тренера 46-річного Олександра Головка ледве перемогли вдома Латвію (3:2) і Андорру — (1:0). Нашим гравцям бракувало налаштування на такі слабкі команди. Інша проблема: оборонятися команда Головка уміє, а от атакувати — виходить слабко. Багато чого залежить від індивідуальної майстерності, а не колективних дій.

Великою проблемою для Головка є позиція воротаря і центральних захисників. Дмитро Безрук не має ігрової практики в "Чорноморці". Данило Каневцев грає тільки в першій лізі за "Металіст 1925". Динамівець Володимир Маханьков пропустив двічі від Латвії, тому не отримав виклик на жовтневі поєдинки. Сподівання на те, що Андрій Шевченко віддасть із національної команди Андрія Луніна. Хоча і той не грає в іспанському "Леганесі".

В центрі оборони теж особливого вибору немає. Капітан Павло Лук'янчук поїхав до угорського "Кишварду", де не виходить на поле. Його партнер по центру оборони Іван Зотько зовсім не грає в іспанській першій лізі за "Ельче". Зотька навіть не покликали до збірної. Тому залишається тільки запрошувати гравців збірної 19-річних, які в липні стали півфіналістами Євро. Але і тут проблема. Якщо динамівець Віталій Миколенко ще грає за першу команду, нерегулярно і здебільшого на фланзі, то його одноклубник Денис Попов і Валерій Бондар із "Шахтаря" виступають тільки в першості дублерів.

Проблема форварда теж нікуди не поділася. Назарій Русин так і не зміг закріпитися в першій команді "Динамо". Андрій Борячук у "Маріуполі" програє конкуренцію Русланові Фоміну. Денис Баланюк мало грає за "Арсенал". Артем Довбик із данського " Мідтьюлланна" — травмований.

Проблеми з ігровою практикою у ключових півзахисників — динамівця Миколи Шапаренка, Віктора Коваленка з "Шахтаря" та Юрія Вакулка з "Арсенала".

Зате в "Зорі" регулярно виходять флангові захисники — Олександр Тимчик і Богдан Михайличенко мають стабільну ігрову практику на флангах захисту. У луганській ­команді прогресує фланговий нападаючий Богдан Леднєв. У чудовій формі перебуває форвард "Карпат" Мар'ян Швед. Він "витягнув" команду в попередніх матчах.

Збірна Шотландії сповідує силовий футбол із великою кількістю довгих передач.

Щоб претендувати на перемогу в матчі з цим суперником, не можна програвати боротьбу. Захист і воротар повинні уникати помилок. Будувати власні атаки через швидку гру та пресинг суперника.

Нідерланди мають кризу на рівні національної збірної. Ветерани пішли, а заміни їм немає. Тому лідери "молодіжки" вже стабільно грають за першу команду. Це може стати додатковим шансом для українців.

Перше місце і вихід на Євро гарантувала збірна Англії. За друге місце сперечаються Шотландія, Україна й Нідерланди. У нас і шотландців — рівна кількість очок, нідерландці мають на два менше. Але навіть підсумкове друге місце не гарантує вихід на Євро. Для цього треба спочатку потрапити до раунду стикових матчів. Туди вийдуть тільки чотири найкращі з дев'яти команд відбіркових груп. Тому шанси України здаються примарними.

Зараз ви читаєте новину «Проблему воротаря для молодіжної збірної може вирішити Андрій Шевченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути