середа, 23 грудня 2009 11:01

Прихильники "Ювентуса" чекають людей Аньєллі

— Адвокат був би задоволений, — сказав власник туринського "Ювентуса" Джон Елканн після виграшу своєї команди у принциповому матчі проти міланського "Інтера".

Адвокат — це Джанні Аньєллі, рідний дід Елканна, колишній власник автоконцерну "Фіат". Легендарний президент "Ювентуса", закоханий у клуб настільки, що міг зателефонувати будь-якому гравцеві о шостій ранку і говорити з ним про футбол годинами. Аньєллі помер 24 січня 2003-го. Люди стояли в черзі 3,5 год., щоб попрощатися з найвідданішим фанатом "Старої Синьйори". Йому було 82.

1994-го Адвокат надав право тренувати "Ювентус" маловідомому тоді Марчелло Ліппі. За 15 років його онук вирішив зробити елітним фахівцем колишнього гравця клубу Чіро Феррару.

Сумніви у здібностях Феррари виникли одразу. Чудові захисники, які на полі виконували свої основні функції, першокласними тренерами не стають.

Чудові захисники першокласними тренерами не стають

Вони — прекрасні асистенти. Феррара допоміг Ліппі зробити Італію чемпіоном світу, Мауро Тассотті вигравав двічі Лігу чемпіонів як права рука Карло Анчелотті, а від послуг Олега Лужного не відмовляється жодний головний тренер київського "Динамо".

Феррара не міг відмовити Елканну, як свого часу Лужний — Ігореві Суркісу, коли "Динамо" терміново треба було замінити Йожефа Сабо. Однак вочевидь 42-річний уродженець Неаполя не потягнув проект — команда хоче грати у футбол, але не розуміє тактичних завдань тренера. Лідер півзахисту Дієго про це заявив прямо.

"Ювентус" в останніх п"яти матчах зазнав чотири поразки, вилетів із Ліги чемпіонів. Феррара з початку сезону намацав перспективну схему 4-3-1-2, зроблену під Дієго, і як тільки вона почала давати збої, уміло перебудувався на 4-2-3-1. Проте потім видужав символ "Юве" 35-річний Алекс Дель П"єро, і Чіро не вистачило рішучості тримати його на лаві запасних. Феррара почав вводити в склад малорухливого капітана. "Ювентус" посипався.

Кілька днів тому в Турині приземлився літак із Гусом Хіддінком на борту. Голландець може прийняти клуб до кінця чемпіонату — подібний успішний досвід він має з "Челсі".

А після Кубка світу прихильники "Ювентуса" чекають тренера Марчелло Ліппі, президента Лучано Моджі та спортивного директора Роберто Беттегу — людей Адвоката.

Зараз ви читаєте новину «Прихильники "Ювентуса" чекають людей Аньєллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути