Ексклюзиви
вівторок, 11 вересня 2018 00:30

Правило виїзного голу треба скасувати

Змінювати футбол тільки заради покращення гри, збільшення видовищності — немає сенсу. Бо він і так є найпопулярнішим видом спорту.

Зазвичай зміни проводять під час кризи. Найбільше нововведення останніх років — це система відеоповторів.

Кубок світу-2018 показав, що вона не особливо затягує чи збиває ритм гри. Стає більше справедливості, людський фактор відходить на другий план. Зараз футбольна гра — інтенсивна. Увага судді не завжди може концентруватися на всіх головних і другорядних чинниках.

Правило виїзного голу запровадили у 1960 роках. Тоді значимість домашнього поля була велика. Світ змінився, багато команд грають легко як удома, так і в гостях. Такі тенденції у футболі, що багато інтернаціональних команд. Особливо в Англії. Поняття виїзду — розмите. В сучасному світі люди простіше адаптуються, молодь відкритіша. У мій час будь-який виїзд за кордон був стрес. Зараз не так. Тому розумію провідних європейських тренерів, які хочуть скасувати це правило.

Однією з найбільш неприємних тенденцій у футболі є затягування часу. Хтось симулює, хтось проводить довго заміни, шукають усі можливості, щоб максимально довго забрати час гри, аби зберегти сприятливий для себе рахунок. У хокеї чи баскетболі діє чистий час. Думаю, футбол до цього не дійде.

Кажуть про "помаранчеву" картку, що призводила б до тимчасового вилучення, на 15–20 хв. Це коли фол не "тягне" на червону картку, а жовта буде м'яким покаранням. Не бачу передумов для цього. На моєму віку картки не мінялися. Але змінюються інструкції. Раніше за певне порушення не давали навіть жовту, а зараз за той же фол вилучають із поля.

Не думаю, що введуть зворотні заміни. По-перше, це ще один привід затримувати час. По-друге, гравцям буде важко повертатися психологічно та фізично.

А от скоротити час гри, скажімо, до 80 хв. — доцільно. Бо кількість турнірів і фізичне навантаження на футболістів зростає.

Зараз ви читаєте новину «Правило виїзного голу треба скасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути