Ексклюзиви
пʼятниця, 16 квітня 2010 04:41

Поєдинок "Металіст"–"Карпати" міг бути договірним

Матч "Металіст" — "Карпати", який відбувся навесні 2008 року, комісія з етики та чесної гри визнала договірним. Матеріали справи передані виконавчому комітету Федерації футболу України.

Поєдинок закінчився перемогою харків"ян — 4:0. Два місяці тому власник львів"ян Петро Димінський заявив, що харківська команда підкупила тодішнього захисника "Карпат" Сергія Лащенкова. Мовляв, сам Лащенков йому про це і сказав.

Футболіст виступає тепер в Азербайджані. Він спростував чутки і повідомив, що в нього просто був провальний матч, але ніяких грошей він не брав.

Писали також, що представник харківського клубу дав кожному гравцеві "Карпат" по 10 тис. євро.

Власник "Металіста" Олександр Ярославський назвав інформацію про договірний матч і можливе виключення його команди з прем"єр-ліги вигадкою:

В Україні двічі визнавали факт договірних матчів

— Прокуратура розбереться в цій справі.

Останнім часом Ярославський жорстко критикує президента ФФУ Григорія Суркіса.

— Наскільки пов"язані ці дурниці про "Металіст" із моїми словами щодо діяльності Суркіса? Абсолютно над цим не замислювався, — говорить Олександр Владиленович.

Категорично відмовляється забрати свої слова про Суркіса назад, якщо той пообіцяє не давати хід справі матчу "Металіст" — "Карпати".

— Я "Металістом" не торгую, — зазначає Ярославський. — Не знаю щодо чесності представників "Карпат". Але в порядності своїх людей не сумніваюся.

В Україні факт договірних матчів визнали двічі. Обидва — у першій лізі. 2002 року бориспільський "Борисфен" поступився житомирському "Поліссю" — 1:2, а 2006-го — "Карпати" обіграли сумський "Спартак" із таким же рахунком. З усіх клубів зняли три очки та оштрафували.

Зараз ви читаєте новину «Поєдинок "Металіст"–"Карпати" міг бути договірним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути