Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2016 00:00

Поведінка Бринзака нагадує лінію Порошенка

Керівник Федерації біатлону України Володимир Бринзак — чи не найкращий приклад спортивного чиновника, який уміє "коливатися разом із курсом партії". Очолювана Бринзаком федерація була на висоті за всіх президентів, починаючи від Леоніда Кучми. Біатлоністи користувалися прихильністю кожної нової влади — хоч "чесної", хоч "злочинної". Згадати хоча б Олімпійські Ігри в Сочі, що тривали під час Майдану. Там наш головний "біатлоніст" обіймався з росіянами. Це відповідало курсу тодішнього глави держави, що, як потім виявилося, обіймав посаду останні дні.

Нічого поганого в такій поведінці Володимира Бринзака немає. Навпаки — він єдиний, хто вже понад 20 років забезпечує успішний виступ українських спортсменів у зимових видах спорту. Інша річ — публічна поведінка. З нею в очільника нашої біатлонної федерації почалися проблеми. Раніше було просто — повторюй усе за чинним президентом і все. А що тепер?

Українська команда не поїде в Росію на чемпіонат Європи — другорядне змагання. Пояснення цього рішення Бринзаком настільки заплутане, що дасть 100 очок наперед чинному президенту України. З одного боку — російська поліція нещодавно безпідставно завернула автомобіль із делегацією українських біатлоністів. Це неприпустимо, за словами Бринзака. З іншого — рішення про неучасть у чемпіонаті Європи не має нічого політичного, і українська команда, половина складу якої є росіянами, надалі залюбки їздитиме на змагання до РФ.

Як це все розуміти за нинішніх політичних реалій? Думаю, як і поведінку президента Петра Порошенка, "коливатися" з якою не під силу навіть такому тертому апаратному чиновнику, як Бринзак. Зранку Порошенко приймає російських посадовців, а по обіді вручає нагороди родинам українських воїнів, загиблих від рук російських найманців.

Чого ж тоді нашим біатлоністам відмовлятися від поїздки на змагання в Росію? Туди одразу після чемпіонату світу їх повезуть із Норвегії спеціальним літаком, після чого розмістять з усіма зручностями, заплатять щедрі преміальні та ще й влаштують прощальний бенкет. Українці можуть хіба що відмовитися "танцювати бариню" на ньому, висловивши таким чином патріотичну позицію.

Зараз ви читаєте новину «Поведінка Бринзака нагадує лінію Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути