вівторок, 02 грудня 2008 17:17

Португальця Роналду нагородили "Золотим м"ячем"

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  За два дні до перемоги в опитуванні французького тижневика ”Франс Футбол” півзахисника ”Манчестер Юнайтед” Кріштіану Роналду видалили з поля у поєдинку англійської прем’єр-ліги проти ”Манчестер Сіті”. Фото 30 листопада 2008 року
За два дні до перемоги в опитуванні французького тижневика ”Франс Футбол” півзахисника ”Манчестер Юнайтед” Кріштіану Роналду видалили з поля у поєдинку англійської прем’єр-ліги проти ”Манчестер Сіті”. Фото 30 листопада 2008 року

Півзахисник англійського клубу "Манчестер Юнайтед" і збірної Португалії, 23-річний Кріштіану Роналду отримав щорічну футбольну премію "Золотий м"яч" від французького журналу "Франс Футбол". Найкращий футболіст Європи випередив 29 конкурентів.

На другому місці — форвард іспанської "Барселони" 21-річний аргентинець Ліонель Мессі. Третє місце посів іспанський нападник "Ліверпуля" Фернандо Торрес, 24 роки. Володар "Золотого м"яча" 2007-го, півзахисник збірної Бразилії та італійського "Мілана" Кака, 26 років, восьмий у рейтингу.

2008 року Роналду невдало виступив на континентальній першості Європи: у чвертьфіналі португальці поступилися німцям — 2:3. Але його "Манчестер Юнайтед" став чемпіоном Англії і переміг у Лізі чемпіонів. За 49 матчів Кріштіану забив 42 м"ячі. Наприкінці футбольного сезону півзахисник виходив на поле з травмованою ногою.

— Я не шкодую. Це було варте перемоги, — каже португалець.

Повне ім"я гравця — Кріштіану Роналду душ Сантуш Авейру. Народився у містечку Фуншиал на острові Мадейра. Батько Хосе Деніз Авейру працював адміністратором ФК "Андорінья", був прихильником американського президента Рональда Рейгана. Чоловік дав хлопчикові друге ім"я на честь свого кумира. Батьки розлучилися у середині 1990-х, коли Кріштіану розпочинав футбольну кар"єру — грав у португальському клубі "Спортінґ". Мати Марія Долорес душ Сантуш Авейру наполягла, щоби син переїхав до Англії. 2003 року "МЮ" уклав із Роналду контракт за 12,24 млн фунтів. Нині трансферна вартість гравця сягає 100 млн євро.

У Кріштіану є брат Уґу та сестри Ельма й Катія. Молодша Катія — співачка. Подейкують, вона радить братові, з якими дівчатами зустрічатися. У лютому 2008-го Роналду сказав, що має роман з італійською моделлю Летицією Феліппі, 30 років.

Зараз ви читаєте новину «Португальця Роналду нагородили "Золотим м"ячем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути