пʼятниця, 28 травня 2010 01:44

"Поляк погодився на бій заради грошей"

Автор: фото: REUTERS/Ina Fassbender
  Віталій Кличко (ліворуч) та Альберт Сосновський на ”Фелтінс-Арені” у німецькому ґельзенкірхені. Торік 20 червня Володимир Кличко нокаутував тут Руслана Чагаєва
Віталій Кличко (ліворуч) та Альберт Сосновський на ”Фелтінс-Арені” у німецькому ґельзенкірхені. Торік 20 червня Володимир Кличко нокаутував тут Руслана Чагаєва

У суботу, 29 травня, на 65-тисячній "Фелтінс-Арені" в Ґельзенкірхені, Німеччина, 38-річний Віталій Кличко (39 перемог, 37 нокаутів, 2 поразки, 0 нічиїх) проведе бій з поляком Альбертом Сосновським, 31 рік (45 перемог, 27 нокаутів, 2 поразки, 1 нічия). Переможець стане володарем титулу чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі, яким зараз володіє українець. Бій транслюватиме телеканал "Інтер". Початок трансляції 29 травня о 23.50.

Суперник Віталія — чемпіон Європи за версією EBU, 11-й номер у рейтингу WBC. Він поступається українцеві у зрості (189 см проти 202 см) і вазі (в останніх поєдинках — 104 кг проти 112 кг). Практично в кожному компоненті Віталій переважає свого опонента. У нього кращий джеб, потужніший правий прямий, він працездатніший на рингу, витриваліший і ліпше тримає удар. У Кличка більший досвід поєдинків із сильними суперниками. Не на користь Віталія його вік і схильність зазнавати травм у бою. Щоправда, таке траплялося досить давно.

Колишній тренер Сосновського, стриянин Любомир Паламар, 57 років, не вірить у перемогу Альберта.

Не на користь Віталія його вік і схильність зазнавати травм у бою

— Гадаю, Альберт погодився на бій із Кличком заради грошей. Він, звісно, намагатиметься щось зробити в рингу, але Віталій значно кращий за нього. Передбачаю, що поєдинок завершиться до шостого раунду нокаутом. Альберт фізично не витримає тривалого поєдинку.

Однозначним фаворитом двобою, на думку букмекерів, є українець. Так, букмекерська контора "Бвін" дає такі котирування: перемога Кличка 1,03 (за кожен поставлений долар виплачують $1,03), нічия — 41, перемога Сосновского — 9,5.

— Сосновський дуже мотивований, — сказав Віталій Кличко "ГПУ". — Але я зроблю все, щоб ще раз довести, що я найсильніший. Це перше. По-друге, зустріч із Сосновским я розглядаю як бій, щоб залишатися у формі перед об"єднавчим титульним боєм з Девідом Хеєм.

Зараз ви читаєте новину «"Поляк погодився на бій заради грошей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути