середа, 14 грудня 2011 06:15

Поховали 27-річного боксера

11 грудня в російському Кемерові поховали місцевого боксера-професіонала 27-річного Романа Сімакова. Він помер на третій день після бою 5 грудня в Єкатеринбурзі з челябінцем Сергієм Ковальовим, у якому захищав титул чемпіона Азії за версією Всесвітньої боксерської ради.

Із другого раунду поєдинок проходив за очевидної переваги Ковальова. У шостому він відправив суперника в нокдаун. У перерві між шостим і сьомим раундами рефері Віктор Панін підійшов у куток до Романа і запитав: "Далі битимешся?" Той відповів ствердно. Попросив не знімати з бою і свого секунданта. А вже в сьомому раунді після несильного влучення в голову Сімаков іще раз упав на настил рингу. Його терміново доправили до місцевої лікарні, прооперували, однак урятувати не змогли. Боксер помер, не приходячи до тями. Причиною смерті стали черепно-мозкові травми та забиття головного мозку, які отримав на рингу.

За 20-річну історію професіонального боксу в Росії такий трагічний випадок — уперше.

За контрактом, рідним боксера виплатять  страховку понад $1000. Організатори турніру взяли на себе всі витрати з операції спортсмена, його транспортування та похорону. Суперник Сімакова — Ковальов пообіцяв увесь гонорар від свого наступного поєдинку віддати сім'ї померлого. Також планують організувати пам'ятний турнір імені Романа Сімакова і весь прибуток відправляти його батькам. У спортсмена залишилися батьки та наречена Юлія.

Зараз ви читаєте новину «Поховали 27-річного боксера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути