вівторок, 29 березня 2011 04:30

Перемога над Італією допоможе затвердити Калитвинцева

Автор: фото з сайта www.sport-express.ua
  Юрій Калитвинцев дебютував на посаді наставника збірної України торік 4 вересня. У ролі виконуючого обов’язки провів сім матчів
Юрій Калитвинцев дебютував на посаді наставника збірної України торік 4 вересня. У ролі виконуючого обов’язки провів сім матчів

29 березня збірна України зіграє з чотириразовими чемпіонами світу — італійцями. Це буде товариський поєдинок у рамках підготовки до фінальної частини Євро-2012. Україна туди потрапила автоматично як співгосподар турніру, а Італія після п'ятничної виїзної перемоги над словенцями у відборі на 90% забезпечила собі місце там.

Україна зіграла з італійцями шість поєдинків. П'ять програла, один звела внічию. Сьогодні матимемо всі шанси, щоб перемогти. Головна причина — у разі виграшу Юрія Калитвинцева затвердять головним тренером команди. Виконком Федерації футболу України розгляне це питання 30 березня. Президент ФФУ Григорій Суркіс поставив на Калитвинцева. І хоча тепер 10 членів виконкому з 28 виступають проти будь-якої пропозиції керівника, цього не вистачить, щоб відвести кандидатуру Калитвинцева і проштовхнути свого кандидата — Олега Блохіна. 15 голосів — необхідну більшість — Суркіс має. Потенційна перемога над Італією тільки зміцнить позиції Калитвинцева, який користується підтримкою гравців.

Друга причина — мотивація італійців. Головний тренер "Скуадри адзурри" Чезаре Пранделлі не хотів грати з Україною на виїзді через холодні кліматичні умови. Але у Григорія Суркіса чудові стосунки з Джанкарло Абете — президентом італійської Федерації футболу і членом виконкому УЄФА. Тому Пранделлі мусив погодитися на спаринг, але поставив умову провести його тільки в Києві. Це найзручніший транспортний вузол в Україні. Італійці скоротили своє перебування в нашій столиці до мінімуму. Учора ввечері вони прилетіли з Флоренції, обійшлися без тренування з передматчевою прес-конференцією. На неї Пранделлі завітає тільки після гри, а потім апеннінський чартер у два етапи, з посадкою в Мілані та Римі, розвезе гравців по клубах.

Італійська "Ґадззетта делло спорт" пише про вісім змін у стартовому складі гостей у порівнянні зі словенським поєдинком (виділені ті, хто грав у Любляні. — "ГПУ"). Стартовий склад буде таким: Вівіано — Сантон, Гастальделло, Кьєлліні, Крішіто — Монтоліво, Ночеріно, Аквілані, Маркізіо — Россі, Джилардіно.

У збірній України три "свіжі" втрати. Викликані на збір захисник "Шахтаря" Дмитро Чигринський і півзахисник "Дніпра" Євген Коноплянка відбули до розташування своїх клубів через травми. Чигринський має бути готовий до гри з "Барселоною" 6 квітня, а Коноплянка лікуватиметься два-три тижні.

Через сімейні проблеми не зіграє капітан українців Андрій Шевченко.

Квитки подешевшали вдвічі

Матч Україна–Італія розпочнеться на київському стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського о 21.45. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер". Головний арбітр — Олексій Ніколаєв із Росії. Квитки коштують від 50 до 250 грн. 3,5 року тому, коли Італія в ранзі чемпіонів світу грала на київському "Олімпійському" відбірковий матч Євро-2008, за перепустку треба було заплатити від 100 до 500 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «Перемога над Італією допоможе затвердити Калитвинцева». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути