Ексклюзиви
понеділок, 15 червня 2009 18:53

"Піттсбурґ" став володарем Кубка Стенлі

Автор: фото: REUTERS/Shaun Best
  ”Піттсбург” з Кубком Стенлі. Крайній справа, поруч з капітаном Сідні Кросбі, Руслан Федотенко
”Піттсбург” з Кубком Стенлі. Крайній справа, поруч з капітаном Сідні Кросбі, Руслан Федотенко

У Північноамериканській хокейній лізі сезон традиційно закінчився розіграшем Кубка Стенлі. Вдруге поспіль у фінальному протистоянні зійшлися "Детройт ред Вінгз" та "Піттсбурґ Пінґвінз". Торік "Детройт" переміг із загальним рахунком — 4:2. Влітку 2008-го узяв у "Піттсбурґа" одного з найкращих снайперів — словака Маріана Ґоссу. Проте той знову програв вирішальне протистояння.

Для виявлення переможця знадобилося сім матчів. Піттсбурґ програв перші два поєдинки на виїзді, але як і в чвертьфінальному протистоянні проти Вашингтона зумів взяти реванш удома. Далі команди знову обмінялися домашніми виграшами, а у вирішальному поєдинку "Пінгвіни" виграли — 2:1 і вперше з 1992-го здобули Кубок Стенлі.

— "Пінгвіни" перемогли, тому підійшли свіжішими до сьомого матчу, — каже "ГПУ" колишній фовард "Вашингтона", "Лос-Анджелеса" та "Бостона" Дмитро Христич, 39 років. — "Пінгвіни" молодші за віком, у сьомому матчі це далося взнаки. Тим більше, перерва між півфіналом і фіналом була зовсім малою. Відмінно зіграв у вирішальному поєдинку і голкіпер "Пінгвінів" — Марк Андре Флері.

У складі Піттсбурґа другий Кубок Стенлі в кар"єрі здобув киянин Руслан Федотенко, 30 років. Уперше він заволодів трофеєм 2004 року, коли виступав за Тампу. Ще два Кубки Стенлі виграв донеччанин Олег Твердовський (2003, 2007) та киянин Антон Бабчук (2006). Згідно з традицією, кожен хокеїст команди-переможця може на день привезти трофей на батьківщину. П"ять років тому Федотенко уже привозив Кубок Стенлі.

— Президент хокейної федерації України Анатолій Брезвін дав нам завдання зв"язатися з Русланом, — розповідає "ГПУ" генеральний менеджер збірної України В"ячеслав Завальнюк, 34 роки. Коли саме приїде Кубок  сказати важко — "Піттсбурґ" має визначити період розпорядження Федотенком трофею.

Зараз ви читаєте новину «"Піттсбурґ" став володарем Кубка Стенлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути