четвер, 02 серпня 2012 07:45

Перемогти "Феєноорд" допоміг вихід Гусєва

Автор: фото: Володимир Котленко
  Півзахисник ”Динамо” Мігел Велозу (№4) бореться за м’яч з гравцем ”Феєноорда” Руді Вормером
Півзахисник ”Динамо” Мігел Велозу (№4) бореться за м’яч з гравцем ”Феєноорда” Руді Вормером

Київське "Динамо" в першому матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів перемогло нідерландський "Феєноорд" — 2:1. Повторний поєдинок відбудеться 7 серпня в Роттердамі.

Що порадувало у грі "Динамо"

1. Останні 15 хв зустрічі

Кияни забили голи у той відрізок зустрічі, коли вони не мали серйозної переваги. У випадку з першим голом динамівцям пощастило. Зате на фініші матчу позначився більший досвід підопічних Юрія Сьоміна: середній вік гравців "Феєноорда" — 22 роки. Їм бракувало психологічних сил на весь поєдинок, а це позначилося і на фізичній готовності команди, яка ще не розпочала національний чемпіонат — у Нідерландах він стартує тільки 10 серпня. Відтак "Динамо" непереконливе три чверті матчу і під кінець мало забивати ще кілька голів.

2. Заміни

Вихід Олега Гусєва читався і значно пожвавив гру команди. Не надто здивувало і те, що гравець не потрапив у стартовий склад. По-перше, у нього проблеми зі спиною і неоптимальна функціональна готовність. По-друге, залишаючи Гусєва в запасі, Сьомін мав серйозний варіант для посилення гри по її ходу. Олег без розкачки увійшов у гру і віддав результативний пас на Ідеє.

Непогано увійшов у гру і Мілевський, який звично чіплявся за м'яч і виводив партнерів на ударні позиції.

Що не сподобалося у грі "Динамо"

1. Відсутність командної гри

Кияни не знайшли ходів, щоб здолати оборону "Феєноорда". Господарі погано контролювали м'яч, не залучали фланги і кепсько рухалися, що спрощувало завдання гравцям суперника. Помітно, що влітку команду Сьоміна посилили індивідуально сильні виконавці, але звести їхні дії докупи тренеру або поки що не вдалося, або він узагалі на це не спроможний.

2. Фланги оборони

І справа, і зліва підопічні Сьоміна провалилися. В атаці підтримки не було, оборона тріщала. До перерви гості розрізали захист киян у два паси. Якби не пішов із поля через травму активний правий захисник Янмат, у "Динамо" могли б виникнути ще більші проблеми.

3. Поява Мілоша Нінковича

Юрій Сьомін вперто пхне до складу свого улюбленця Мілоша Нінковича, який уже давно не тягне на роль гравця не те що стартового складу, а навіть запасу. Не можна сказати, що серб провалив матч — він був достатньо активним і міг навіть забити у другому таймі, але очевидно, що йому просто не вистачає класу, щоб діяти на одній хвилі з партнерами рівня Велозу та Кранчара. При цьому Сьомін після перерви вирішив чомусь замінити не серба, а хорвата.

4

офіційні матчі провело "Динамо" цього сезону. І щоразу переможні голи забивав нігерійський форвард Браун Ідеє. У матчі проти "Феєноорда" він мав додаткову мотивацію — напередодні вдруге став батьком. Сина назвав Андрієм на честь Шевченка.

 

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Перший матч

"Динамо" (Київ, Україна) — "Феєноорд" (Роттердам, Нідерланди) — 2:1 (0:0)

31 липня. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський". 53 612 глядачів (розрахований на 70 050). 25 градусів.

Суддя: Андре Маррінер (Англія).

"Динамо": Коваль — Даніло Сілва, Михалик-к, Бетао, Попов — Вукоєвич (Мілевський, 55), Велозу — Кранчар (Гусєв, 46), Нінкович, Ярмоленко — Ідеє.

Тренер: Юрій Сьомін (Росія).

"Феєноорд": Мюльдер — Янмат (Сінгх, 33), Де Фрейк, Мартінс, Інді, Нелом — Класі (Конголо, 90), Лердам, Вормер, Ірданс — Сіссе, Схакен.

Тренер: Рональд Куман.

Голи: Схакен (49), Іммерс (56, у свої ворота), Ідеє (69).

Попередження: Іммерс (76).

 

Зараз ви читаєте новину «Перемогти "Феєноорд" допоміг вихід Гусєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути