пʼятниця, 28 липня 2017 06:40

"Парі Сен-Жермен" готовий заплатити за Неймара 222 мільйони євро

Автор: www.football.ua
  Неймар грає за ”Барселону” з літа 2013 року
Неймар грає за ”Барселону” з літа 2013 року

25-річний нападаючий іспанської "Барселони" Неймар може пере­йти до французького "Парі Сен-Жермен". Клуб із Парижа, яким володіє катарський інвестиційний фонд, готовий заплатити за лідера збірної Бразилії 222 млн євро — 6,6 млрд грн. Якщо футболіст погодиться, то іспанський клуб нічого не зможе вдіяти: саме така сума відступних записана у контракті Неймара з "Барселоною".

Нападаючий виступає за "Барселону" з літа 2013 року. Перейшов із бразильського "Сантоса" за 57 млн євро — 1,7 млрд грн. Його нинішня зарплата становить 15 млн євро на рік — 450 млн грн. "Парі Сен-Жермен" готовий її подвоїти. Стільки ж — 30 млн євро — у "Барселоні" отримує її найкращий гравець аргентинець Ліонель Мессі. Це 900 млн грн.

Фінансова спокуса, бажання вийти з тіні Мессі і виграти "Золотий м'яч" — приз, яким Неймар ще не володів, можуть спонукати його до зміни клубу. На цьому наполягає і батько футболіста.

— Філософія бразильських футболістів — максимально заробляти гроші, доки молодий, — коментує ситуацію 38-річний Сергій Бабарика, оглядач журналу "Футбол". — Тому вони переважно вибирають клуби, які платять більше, а не до яких лежить душа. А тут ще й з Європи не треба нікуди їхати.

ПСЖ готовий до можливих санкцій за придбання Неймара, адже це буде серйозне порушення правил фінансової чесної гри (не можна витрачати більше, ніж заробляєш. — ГПУ). У клубі розуміють, що заробити в перспективі від цієї угоди можуть набагато більше. Механізм запущено. "Барселона" не хоче продавати футболіста. Але клуб отримав пропозицію, від якої не можна відмовитися.

У розіграші Ліги чемпіонів 2016/2017 "Барселона" зустрічалася з "Парі Сен-Жермен". Після поразки в гостях — 0:4 — іспанський клуб зумів реваншуватися вдома — 6:1. Саме Неймар тоді став головним героєм повторного поєдинку.

Також керівництво "Парі Сен-Жермен" хоче завдати "Барселоні" удару у відповідь: іспанці ледь не "вкрали" у французів їхнього провідного півзахисника Марко Верратті.

Остаточну відповідь Неймар має дати до кінця тижня. Мессі вже видалив із соціальної мережі майже всі фотографії із бразильцем. На місце Неймара "Барселона" може купити його співвітчизника Феліпе Коутіньйо з англійського "Ліверпуля".

У ніч на четвер "Барселона" зустрічалася з англійським "Манчестер Юнайтед". Перемогла — 1:0. Гол забив Ней­мар.

Зараз ви читаєте новину «"Парі Сен-Жермен" готовий заплатити за Неймара 222 мільйони євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути