середа, 06 травня 2009 17:54

Пакіао переміг Хаттона нокаутом

Автор: фото: REUTERS/Steve Marcus
  Манні Пакіао (у центрі) щойно нокаутував Ріккі Хаттона. До закінчення другого раунду залишалося 6 секунд
Манні Пакіао (у центрі) щойно нокаутував Ріккі Хаттона. До закінчення другого раунду залишалося 6 секунд

В американському Лас-Вегасі відбувся поєдинок за звання чемпіона світу з боксу за версією IBO у вазі 63,5 кг. Англієць Ріккі Хаттон, 30 років, протистояв своєму однолітку Манні Пакіао з Філіппін.

Хаттон відомий тим, що переміг австралійця, росіянина за походженням Костянтина Цзю. А Пакіао називають "убивцею мексиканських легенд". Філіппінець долав Марко Барреру, Оскара де ла Хойю, Хана Маркеса.

Пакіао починав кар"єру у вазі "супермухи" (до 50 кг), а потім важчав і послідовно став чемпіоном у чотирьох вагових категоріях. При цьому він не втратив ані потужності, ані швидкості, ані сили удару.

До поєдинку експерти відзначали, що суперники за манерою ведення бою дуже незручні один для одного. Хаттон завжди діє у високому темпі, намагаючись нав"язати опонентові силовий пресинг на середній та близькій дистанції, постійно відтісняючи його до канатів і втримуючи у клінчі, позбавляючи простору для пересування і можливостей для підготовки контратаки.

"Коник" Пакіао — швидкість та серійність ударів, які він завдає з далекої дистанції. Простір для атаки він отримує завдяки швидким пересуванням по рингу і намаганням перехопити випад суперника. До того ж філіппінець — шульга.

Вважали, що Пакіао досяг своєї вагової "стелі" й не зможе протистояти габаритнішому Хаттону. Передбачали, що бій буде тривалим. Але цього не сталося.

Вистачило двох раундів. Хаттон почав тиснути на суперника вже з перших секунд, відганяючи до канатів і йдучи у клінч. Однак цей алгоритм Пакіао розгадав і почав відповідати ударами здаля. Упереджувальні атаки філіппінця двічі відправляли Хаттона в нокдаун.  Після цього рухи англійського боксера вповільнилися і стали не такими агресивними. Пакіао миттю з цього скористався, збільшуючи кількісну перевагу в ударах. За 6 с до закінчення раунду Пакіао впіймав Хаттона на зустрічному русі й завдав йому надсильного удару в щелепу. Арбітр навіть не відкривав рахунку — припинив бій. Пакіао переміг нокаутом у другому раунді.

Зараз ви читаєте новину «Пакіао переміг Хаттона нокаутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути