Ексклюзиви
четвер, 08 жовтня 2020 05:05

Від Шапаренка не варто чекати видовищного футболу

Збірна України з 7 по 13 жов­тня проведе три матчі проти грандів світового футболу — Франції, Німеччини й Іспанії.

Вони важливі для нас. "Шахтар", граючи в Лізі чемпіонів, отримав хороший командний лоск, що дозволяв не напружуючись вигравати чемпіонат України. Аналогічно — збірна. Команда Шевченка отримає певний рівень, нижче якого вже буде соромно падати. Легко звикнути, коли тобі захочуть закрутити голову. Ти швидше думатимеш, прийматимеш рішення.

Звісно, виступати на третій день проти суперників найвищого рівня буде складно фізично. В чемпіонаті України не грають так інтенсивно. Легіонерам буде простіше, бо в Європі така практика звична. Тому постає питання ротації, якої у збірної немає. Андрієві Шевченку буде важко вибудувати гру без футболістів "Шахтаря", який пішов на самоізоляцію через позитивний тест на коронавірус у Андрія П'ятова і Тараса Степаненка.

Тренери мають підійти врівноважено та мудро. Давати зіграти всім, щоб футболісти розуміли рівень найкращих збірних Європи. Це має дати користь як гравцям, так і національній команді.

Для дебютантів починати з таких суперників — не найкраща можливість. Це виклик. Для успіху на такому рівні потрібно, щонайменше, мати харизму та характер. Вона є в Іллі Забарного. Не впевнений, що ці чесноти має Ігор Харатін.

Миколу Шапаренка потрібно хвалити вчасно. Не варто чекати від нього феєричного футболу одразу. Видно, що гравець росте. Він саме ще мучиться: "зможу — не зможу". Тягне важко, але тягне. Має шанс вирости. Не так швидко, але впевнено.

Враховуючи кадрові проб­леми збірної, дивує відсутність гравців "Зорі". На шанс заслужили Владлен Юрченко, Дмитро Іванісеня, Влади­слав Кочергін. Ці гравці розуміють, що вони роблять на полі, як працюють із м'ячем, розвивають гру, діють уперед і назад.

Юхим Конопля сподобався в останніх матчах за "Десну". Але для збірної його виклик — це, скоріше, аванс. Проблема "Десни", як і іншого учасника єврокубків "Колоса", в тому, що це тренерські команди. Футболісти можуть грати й розуміти вимоги Олександра Рябоконя та Руслана Костишина. В інших клубах їм важко. Крім того, в обох командах вистачає досвідчених футболістів. Імпонує Віктор Корнієнко. Але лівий фланг захисту конкурентний — Віталій Миколенко, Едуард Соболь, Богдан Михайличенко.

Георгій Бущан сильно провів матчі з "Гентом", але помилився в поєдинку із "Зорею". Йому простіше, коли він постійно у грі, інакше виникають проблеми. Це питання загальної впевненості.

Дивує, що не викликали Микиту Шевченка. Голкіпер "Зорі" виглядає цікавіше та надійніше за Юрія Паньківа. У Шевченка проблем із впевненістю немає.

Футбол. Ліга націй

10 жовтня, субота.

Україна — Німеччина.

21.45. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський"

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

13 жовтня, вівторок

Україна — Іспанія

21.45. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський"

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Від Шапаренка не варто чекати видовищного футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути