вівторок, 01 березня 2011 06:00

Ольга Харлан виграла етап Кубка світу

Автор: фото з сайта www.korrespondent.net
  Ольга Харлан — олімпійська чемпіонка-2008 в командних змаганнях
Ольга Харлан — олімпійська чемпіонка-2008 в командних змаганнях

Фехтувальниця Ольга Харлан, 20 років, виграла етап Кубка світу в Лондоні. В підсумковому протоколі змагань шаблісток українка обійшла свою найпринциповішу суперницю — першого номера світового рейтингу американку Маріель Заґуніс. Щоправда, фіналістки останнього чемпіонату світу не зустрічалися, оскільки Маріель програла у півфіналі Джіолі Марцоцці.

Харлан свій виступ у Лондоні розпочала із переконливої перемоги американки Азізи Хассан — 15:5. Потім Ольга здолала Ібтіхадж Мухаммад також із США. Американка вела 5:2, потім суперниці йшли укол в укол — 13:13. Наприкінці поєдинку Харлан змогла виконати два удари й виграти. У сутичці 1/8 фіналу з італійкою Лоретою Ґулоттою Ольга контролювала хід подій від початку й до кінця і виграла — 15:10. У чвертьфіналі з полячкою Іреною Вічковскою, яка на попередній стадії несподівано перемогла ще одну українку Олену Хомрову, Харлан програвала — 7:10. Однак завдала вісім уколів поспіль — 15:10. За вихід до фіналу Ольга боролася із третім номером світового рейтингу росіянкою Софією Вєлікою. Три попередні сутички цих суперниць виграла українка. Не змінилася історія й цього разу, хоча Вєлікая вела 14:13, однак вирішального, 15-го, удару суперниця їй завдати не дозволила. Харлан виграла з мінімальною перевагою.

Володарка світового "золота"-2003 у командній першості, власниця трьох бронзових нагород Мундіалів, 31-річна Джіола Марцокка із Харлан зустрічалася чотири рази. Коли українці було 17 років, вона тричі програла Джіолі. Торік на чемпіонаті світу вперше виграла. У Лондоні Харлан не залишила своїй суперниці шансів — 15:11. У кар'єрі Ольги — це друга кубкова перемога. Першу вона здобула торік на етапі в Тунісі.

Окрім особистих змагань, в Лондоні українки змагалися й у командній першості. У чвертьфіналі чинні олімпійські чемпіонки програли збірній Італії. Попервах перевага була за українською командою, що повела — 25:21. Однак два раунди за участю Олени Хомрової змінили ситуацію. Спершу Олена поступилася Ірені Веккі (4:9), а потім Алессандрі Луккіно (3:8).

Зараз ви читаєте новину «Ольга Харлан виграла етап Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути