Ексклюзиви
вівторок, 07 червня 2011 06:45

"Олександрії" та "Чорноморцю" потрібні атакувальні гравці

Наступного сезону українську футбольну прем'єр-лігу поповнять "Олександрія" з Кіровоградщини та одеський "Чорноморець". Про першоліговий турнір говоримо з головним тренером ужгородського "Закарпаття" Олександром Севідовим, 41 рік.

— Головна передумова успіху "Олександрії", що стала переможцем першої ліги, — злагоджена робота всіх структур клубу, — каже Олександр Володимирович. — Команда з Кіровоградщини здебільшого діяла на контратаках. Тому вони рідко перемагали з великим рахунком. Натомість "Олександрія" обійшлася без тривалих ігрових спадів. Рівно пройшла майже всю дистанцію. Сподобався Давид Таргамадзе — 21-річний атакувальний півзахисник із Грузії. Витягнув багато матчів завдяки індивідуальним діям. Непогано проявив себе форвард В'ячеслав Шевченко, який прийшов з алчевської "Сталі". Проблемною була позиція лівого захисника — капітан команди Олександр Казанюк її закрив.

На що може претендувати "Олександрія" в прем'єр-лізі?

— Прогнозів не даватиму. Ясно, треба посилюватися. Насамперед, футболістами, спрямованими на атаку. А також  прекрасно готовими фізично — і в першій лізі темп матчів високий, що вже говорити про елітну. Остання риса, необхідна для новачків, — ігровий інтелект.

У листопаді одеський "Чорноморець" очолив новий тренер — Роман Григорчук. Що нового він дав команді?

— Взимку в команді відбулися значні кадрові зміни. Настільки, що на лаву запасних потрапив Павло Ребенок — один із найкращих гравців команди в прем'єр-ліговому сезоні 2009/10. Загалом "Чорноморець" почав грати агресивніше, роззабивався молдавський півзахисник  Ігор Цигирлаш. Хоча стабільності, на відміну від "Олександрії", одеситам на вистачало.

Чи зріс ігровий рівень першої ліги?

— Він вирівнявся. Відвертих фаворитів та аутсайдерів немає. Ставка робиться не на особистостей, а на командну гру — цікаво працюють тренери всіх команд із провідної "сімки".

Як щодо суддівства?

— Цього сезону воно стало більш коректним, ніж попереднього.

Зараз ви читаєте новину «"Олександрії" та "Чорноморцю" потрібні атакувальні гравці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути