Ексклюзиви
пʼятниця, 20 січня 2012 05:00

"Обов'язково виграємо Континентальний кубок"

Автор: фото з сайта www.obozrevatel.ua
  Олександр Куликов: ”Свого резерву у нас немає, а класних легіонерів знайти складно”
Олександр Куликов: ”Свого резерву у нас немає, а класних легіонерів знайти складно”

Минулого тижня чемпіон України з хокею, донецький "Донбас" посів третє місце на фінальному етапі Континентального кубка. Наші перемогли білоруську "Юність" (2:1), італійській "Асіаго" (6:2) і поступилися переможцю — французькому "Руану" (2:5).

— Поразка від "Руана" пояснюється втомою, — каже 56-річний Олександр Куликов, головний тренер "Донбаса". — Перед вильотом на фінал Континентального кубка ми за п'ять днів зіграли три матчі на Уралі у вищій лізі чемпіонату Росії. Хлопці грали із завзяттям, але фізичних сил вистачило тільки на два матчі. Переконаний, що матч проти "Руана" міг бути іншим, якби ми відкрили рахунок. Шанси для цього мали. Але прекрасно грав воротар суперників Фабріс Анрі.

Після стартової перемоги над "Юністю" ваша команда стала фаворитом. Чи не переоцінили свої сили у вирішальному матчі?

— Яка переоцінка? Руан три роки тому приймав суперфінал і поступився переможцеві, словацькому "Мартину", тільки за різницею шайб. А за гру підопічних мені не соромно. Перемоги одразу не приходять. Тим більше, теперішня команда сформувалася тільки влітку.

Під час півфінального етапу в Донецьку визначальну роль у грі "Донбаса" відігравала перша ланка Піскунов — Журун — Белухін. В Руані росіяни зіграли справді яскраво лише в першому матчі проти "Юності", коли обидві переможні шайби закинув Євген Белухін. Далі це тріо виглядало менш яскраво. Чому?

— По-перше, той факт, що Піскунов, Журун і Белухін з'являються на льоду першими, не означає, що їх обов'язково треба називати першою ланкою. Вважаю, у нас майже кожна ланка в окремих матчах здатна виконувати роль провідної. А проявити себе краще цій трійці перешкодила травма Олександра Журуна. З нею він відіграв весь турнір. Багато гравців мали ушкодження. І це не дивно, зважаючи на щільний ігровий графік "Донбаса".

Не скаржуся. Поразки загартовують. Зробимо висновки й у майбутньому обов'язково виграємо Континентальний кубок. Зараз нам трохи не вистачає гравців. Граємо лише в чотири ланки нападу й у три пари оборонців. Цього недостатньо. На жаль, бо свого рівноцінного резерву немає, а класних легіонерів знайти складно.

В Україні з'явиться хокейний телеканал

22 січня у київському Палаці спорту відбудеться матч зірок Професійної хокейної ліги України. Вітчизняні гравці на чолі з тренером "Сокола" Олександром Годинюком протистоятимуть збірній легіонерів білоруського наставника "Донбаса-2" Олега Микульчика.

Початок матчу о 14.00. Поєдинок транслюватиме телеканал "Хокей", що почне своє мовлення у неділю о 5.00. Канал належить віце-прем'єру Борисові Колеснікову. Транслюватиме матчі НХЛ, КХЛ, вищої ліги Росії, української ПХЛ, чемпіонати Швейцарії і, можливо, Чехії.

 

Зараз ви читаєте новину «"Обов'язково виграємо Континентальний кубок"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути