вівторок, 20 липня 2010 06:43

Нужненко зламав суперникові щелепу

Екс-чемпіон світу, броварчанин 34-річний Юрій Нужненко (30 перемог, дві поразки, одна нічия, 14 нокаутів) не зміг завоювати пояс чемпіона Європи за версією EBU у вазі до 66,7 кг. У ніч на суботу в англійському Болтоні він поступився британцеві Метью Хаттону, 29 років (40 перемог, чотири поразки, дві нічиї, 15 нокаутів), братові боксера Ріккі Хаттона.

Зі стартових секунд Нужненко працював першим номером. Добре рухав корпусом, діяв агресивно в атаці. За 40 с до кінця першого раунду сильним лівим гаком у щелепу послав Хаттона в нокдаун. Британець похитуючись встав. Італійський рефері Массімо Барровеккі перешкодив українцеві добити англійця. Після 10 с відліку він дав Хаттону ще 8 с на відновлення.

Другий раунд також виграв Нужненко, проводячи багато лівих бокових ударів по корпусу і в голову. Однак далі Хаттон пристосувався до манери ведення бою суперника. Нужненко зайняв центр рингу і демонстрував високу ручну швидкість, але йому бракувало акценту в ударах, вибуховості. Натомість удари Хаттона запам"яталися більше. Так, наприкінці шостого раунду йому вдалися дві ефектні серії в голову. У дев"ятому — британець потужним правим прямим влучив Нужненкові в голову. Під правим оком Юрія з"явилася гематома.

У 10-му раунді Нужненко збільшив темп, намагаючись нокаутувати суперника. Але Хаттон уміло контратакував, клінчував, не даючи йому працювати на ближній і середній дистанціях.

У загалом рівному протистоянні судді віддали перемогу місцевому боксерові — 116:11 (двічі) й 117:111.

Після бою Хаттона повезли у шпиталь. Виявилося, що ще в першому раунді Нужненко зламав йому щелепу.

Наступний бій Хаттон може провести з іще одним українцем — В"ячеславом Сенченком, чемпіоном світу за версією WBA. Про це британець заявляв іще до бою з Нужненком.

Зараз ви читаєте новину «Нужненко зламав суперникові щелепу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути