Ексклюзиви
четвер, 06 травня 2021 06:11

Новим наставником "Шахтаря" може стати італієць

Автор: footboom.net
  Роберто Де Дзербі ­розпочав тренерську кар’єру вісім років тому. Третій сезон працює у ”Сассуоло”
Роберто Де Дзербі ­розпочав тренерську кар’єру вісім років тому. Третій сезон працює у ”Сассуоло”

Наступного сезону донецький "Шахтар" отримає нового головного тренера. Португалець 59-річний Луїш Каштру провалив сезон. Найімовірнішим його наступником вважають італійця Роберто Де Дзербі, 41 рік, який працює на батьківщині з "Сассуоло". Команда посідає восьме місце в національному чемпіонаті.

— Сильними сторонами цього фахівця є бажання грати в сучасний футбол, де поєднуються індивідуальні дії гравців з чіткою системою взаємодії за позиційної атаки. Саме цей баланс є відзнакою його бачення футболу, — каже футбольний скаут 46-річний Алекс Великих, мешкає в Італії. — Слабкі сторони — відсутність досвіду роботи за межами країни. Чотири роки тому він спробував поїхати з Італії до іспанського чемпіонату. Але в останній момент перехід зірвався. Де Дзербі шукає можливість розвитку, не думаючи тільки про Італію.

Стилістично Де Дзербі цілком підходить "Шахтареві". Він ставить той футбол, який завжди культивували "гір­ники".

Які шанси в "Шахтаря" запросити Де Дзербі?

— Чималі. Але не стовідсот­кові. Донеччанам потрібно виграти конкуренцію в інших клубів. В послугах наставника зацікавлені італійські й іспанські команди. Одним із головних кандидатів на запрошення Де Дзербі вважають "Фіорентину".

Чи готовий "Сассуоло" відпустити тренера?

— Керівники клубу хочуть, щоб він залишився. Де Дзербі ще не прийняв остаточного рішення. "Сассуоло" розуміє, що може втратити фахівця, тому шукає йому заміну.

Яку репутацію Де Дзербі має на батьківщині?

— Його розцінюють як найцікавішого молодого тренера Італії. Наставник "Сассуоло" — тренер нової формації, на ідеї якого суттєво вплинув Хосеп Ґвардіола (колишній тренер іспанської "Барселони", який зараз очолює англійський "Манчестер Сіті". — ГПУ). Контроль м'яча, домінування, гра низом — такий почерк "Сассуоло".

Де Дзербі — італієць. А в "Шахтарі" багато португаломовних, зокрема бразильців. Це може стати проблемою?

— Не думаю. Він працюватиме не один. У "Сассуоло" в штабі — 21 фахівець. Не скажу, що всі переїдуть до Донецька, якщо контракт підпишуть, але "хребет" з собою візьме. За бажання вивчить португальську. У "Шахтарі" працюють Даріо Срна та Карло Ніколіні, які посприяють новому тренеру у звиканні до умов роботи в ­Україні.

Для самого тренера варіант із "Шахтарем" хороший?

— Так. Клуб регулярно грає в Лізі чемпіонів, працює над розвитком гравців. Колишній тренер команди Паулу Фонсека роботою в "Шахтарі" досяг запрошення в Італію, очолив "Рому". Тому Де Дзербі серйозно ставиться до пропозиції від донецького клубу.

Зараз ви читаєте новину «Новим наставником "Шахтаря" може стати італієць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути