четвер, 08 липня 2010 05:33

Нідерланди зіграють у фіналі Кубка світу

Автор: фото: Reuters/Carlos Barria
  Форвард голландців Арієн Роббен (№11) випереджає захисника збірної Уругваю Дієго Годіна
Форвард голландців Арієн Роббен (№11) випереджає захисника збірної Уругваю Дієго Годіна

Уперше за 32 роки збірна Нідерландів зіграє у фінальному матчі Кубка світу. Минулого вівторка підопічні Берта ван Марвейка в поєдинку 1/2 фіналу перемогли збірну Уругваю — 3:2.

Учора ввечері в матчі між Німеччиною та Іспанією визначався суперник "помаранчевих". Як і чотири роки тому, у фіналі зіграють дві європейські команди. Уперше збірна, яка представляє Старий Світ, виграє Мундіаль, який проводять поза межами Європи.

— П"ять голів у півфінальному матчі Кубка світу забивається нечасто, — каже "ГПУ" колишній півзахисник збірної України Дмитро Михайленко, 36 років. — Але у вівторок командам просто щастило. Голландці два голи провели від штанги, а Роббен головою забиває рідко. Ну і голландський голкіпер Стекеленбург у вівторок надійністю не відзначався. Гол Форлана — точно його, та і в другому випадку міг урятувати.

В Уругваю не змогли вийти на поле лівий захисник Фусіле, центральний оборонець Лугано та нападаючий Суарес.

— Надто помітною була відсутність Суареса, — вважає експерт. — На цьому турнірі форвард "Аякса" забезпечує або гол, або голевий момент. Фусіле? Я не думаю, що він би краще впорався на фланзі з Роббеном, ніж Касерес — Мартін не надто впевнено почав зустріч на нерідному лівому фланзі, але з часом оговтався. Інша річ, що голландці настільки швидко мінялися позиціями, що в кінці зустрічі вся оборона суперника "просіла". Тому в європейців з"явився вільний простір для організації контрвипадів.

За організацією гри та діями в обороні голландці поступаються майбутньому супернику

За 6 хв. до закінчення матчу тренер Уругваю Оскар Табарес замінив лідера команди Дієґо Форлана.

— Логічна заміна. По-перше, Форлан не оговтався від жорсткого зіткнення з Хейтінґою. По-друге, в кінці матчу чотири чи п"ять разів помилився у простих ситуаціях. Ясно, що знявши Форлана, Табарес особливо не вірив у можливість урятувати матч, — стверджує Михайленко.

Берт ван Марвейк у перерві змінив опорника де Зеува на атакувального півзахисника ван дер Ваарта.

— Він нічим не ризикував, — переконаний Дмитро. — Куйт прекрасно працював в обороні. Інша річ, що ван дер Ваарт був не надто помітним. Фінал? За організацією гри та діями в обороні голландці поступаються майбутньому супернику. Але атака в них просто супер. Якщо Снейдер і Роббен будуть у порядку, команда зможе стати чемпіоном світу.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди зіграють у фіналі Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути