пʼятниця, 09 липня 2010 01:31

Нідерланди шукатимуть шанс у стандартних ситуаціях

Фінальний матч Кубка світу-2010 відбудеться 11 липня, у неділя, на стадіоні "Соккер сіті" в Йоганнесбурзі — арена розрахована на 94 700 глядачів. Суперники — Нідерланди та Іспанія. Початок матчу о 21.30 за київським часом. Пряму трансляцію на Україну проведуть Перший національний та ICTV.


Переваги Іспанії

1. Міцна оборона

Команда не пропустила у плей-офф жодного гола. Центральні захисники — Піке та Пуйоль добре зіграні, що дає їм змогу страхувати одне одного, упевнено почуваються в повітряній боротьбі. Голкіпер Касільяс провів не зовсім вдалий клубний сезон, нервово почав і Кубок світу, але в півфіналі відстояв надійно.

2. Лава запасних

Сила чемпіонів Європи не тільки і не стільки у футболістах стартового складу. Гру Іспанії значно посилюють виконавці, що виходять на заміну. Вони користуються втомою суперника, змушеного до перерви бігати за м"ячем.

3. Крихкість опорної зони суперника

Збірну Берта ван Марвейка критикують за прагматичний футбол, мало схожий із традиціями голландського футболу. Але проблема в іншому: ця команда по-справжньому не сформована на стриману гру — у неї надто слабка опорна зона. Там уже немає майстрів рівня Райкаарда, Йонка чи Давідса. Бразилія це показала, але не зуміла впоратися з власними емоціями. Іспанії це навряд чи загрожує — чемпіони Європи знають, чого чекати і як протидіяти супернику.

Роббену протистоятиме Капдевіла — найслабший захисник іспанців

4. Давід Вілья

У півфіналі новачок "Барселони" не забив, але довів свій широкий профіль, уміло діючи в центрі нападу та встигаючи пресингувати суперника. Для посередньої оборони Нідерландів Вілья стане серйозною проблемою.


Переваги Нідерландів

1. Стандартні ситуації

Голландці вміло використовують штрафні на свою користь. Якщо їх буде достатньо, Іспанія може послабити пильність. За Нідерланди має зіграти і майстерність їхнього диспетчера Снейдера.

2. Арієн Роббен

Півзахисник "Баварії" встиг набрати форму після травми, а його завдання полегшить те, що протистояти доведеться Жоану Капдевілі — найслабшому захиснику іспанців.

Зараз ви читаєте новину «Нідерланди шукатимуть шанс у стандартних ситуаціях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути