Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2009 18:30

Наші забили Андоррі три голи з пенальті

Жодного разу у ворота суперників футбольної збірної України не призначали три пенальті в одному матчі. Минулої суботи таке сталося. Усі три 11-метрові були призначені в останні 20 хв. зустрічі латвійським арбітром Андресом Сіпайло. Пенальті реалізували Шевченко, Мілевський та Селезньов. У першому таймі відзначилися Ярмоленко та Мілевський. 5:0 — перемога України.

— Усі пенальті мали право на життя, — каже "ГПУ" колишній голова комітету арбітрів України Віктор Дердо, 54 роки. — Так, я знаю, навіть Мілевський висловив сумнів, коли арбітр указав на позначку вперше — мовляв, невідомо — збивали мене чи ні. Але переглянувши повтор, я переконався: андоррець зачепив нашого нападаючого. Другий пенальті — чистий. Третій — також: відставлена рука, яка перешкоджає м"ячу потрапити у ворота.

Підсумок матчу був визначеним ще до рішень арбітра. Чи міг він хоч якийсь епізод розтлумачити на користь слабшого?

— Якщо порушення було, його треба фіксувати, — переконаний Дердо. — Крім цього, будь-який гол у ворота андоррців поліпшував для збірної України різницю забитих та пропущених м"ячів. Думаю, Сіпайло дивився у таблицю і розумів, що будь-яке неправильне рішення може вплинути на підсумок загальної боротьби.

Матч зібрав майже повний стадіон "Динамо".

За півгодини до гри біля кас вишикувалися черги. У продажу є квитки майже в усі сектори. Дехто вирішує придбати пропуски на стадіон у спекулянтів. У дев"ятий сектор квитки продають по 40 грн. Їхня номінальна вартість 30 грн.

Друге місце у групі посяде збірна Хорватії

Перед початком матчу у віп-зоні з"являється президент європейської федерації футболу Мішель Платіні та почесний президент УЄФА Ленарт Йоханссон. Уболівальники йдуть до француза по автографи. Охорона їх не пускає. Дехто фотографує Платіні на мобільний, той весело махає руками. Президент УЄФА прилетів до Києва за кілька годин до поєдинку. Його запросив Григорій Суркіс на своє 60-річчя. Іменинника глядачі вітають оплесками стоячи.

— Із матчем усе вийшло — простіше не вигадаєш, — каже "ГПУ" колишній форвард київського "Динамо" Віктор Леоненко, 39 років. — Наші йшли вперед, суперник влаштував "Сталінград", тобто постійно оборонявся. Стурбували дві речі: нереалізація голевих моментів та проблеми в опорній зоні. Моментами андоррці навіть проходили її. Щоправда, не думаю, що у середу з білорусами Михайличенко випустить одного "хвилеріза" (Тимощука. — "ГПУ") як у суботу.

Українці заходять в автобус. Говорять по мобільних телефонах. Їдуть зі стадіону першими. Гравці Андорри купкою зібралися біля свого автобуса, чекають на свого капітана Сонеже, який залишає роздягальню останнім. Дівчата підходять і фотографуються з футболістами, хлопці просять футболки. Ті не дають, жестами показують, що обмінялися з українцями. Капітан андоррців каже, що два з трьох пенальті арбітр намалював. Вважає, що друге місце в групі посяде збірна Хорватії.

Футбол. Кубок світу-2010. Кваліфікаційний раунд. Зона Європи. Група 6


Україна–Андорра — 5:0 (2:0).

5 вересня. Київ. Стадіон "Динамо" ім. Валерія Лобановського. 14 тис. глядачів (розрахований на 16 863). +22 °С.

Суддя: А. Сіпайло, (Латвія).

Україна: Пятов, Мандзюк, Чигринський, Кучер, Кобін, Тимощук, Ярмоленко, Гусєв (Гай, 70), Воронін (Селезньов, 65), Мілевський, Шевченко-к (Гоменюк, 81). Тренер: Олексій Михайличенко.

Андорра: Гомес, Айяла, Сильва, Валес, Сонеже-к, Мартінес, Пужоль, Морено (Ж. Гарсія, 82), Вьейра (Ескура, 76), Хіменес, Тоскано (Морейра, 84). Тренер: Давід Родріго.

Голи: Ярмоленко (18), Мілевський (45+2, 90+1, з пенальті), Шевченко (72, з пенальті), Селезньов (90+5, з пенальті).

Попередження: Воронін (25), Тоскано (34), Валес (90+1), Айяла (90+4).

Хорватія–Білорусь — 1:0

Товариський матч

Англія — Словенія

Наступні матчі

9 вересня (середа)

20.00. Білорусь–Україна (Мінськ, ТБ: ТРК "Україна")

21.00 Андорра — Казахстан (Андорра–ла-Велья)

22.00 Англія — Хорватія (Лондон, ТБ: ТРК "Україна")

Зараз ви читаєте новину «Наші забили Андоррі три голи з пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути