вівторок, 14 грудня 2010 05:45

Наші біатлоністи здобули два "срібла"

Автор: фото: REUTERS/Heinz-Peter Bader
  Фініш Валентини Семеренко у жіночій біатлонній естафеті на етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені
Фініш Валентини Семеренко у жіночій біатлонній естафеті на етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені

У неділю в австрійському Гохфільцені завершився другий етап Кубка світу з біатлону. На ньому Україна виступила, мабуть, найкраще за останні кілька років. Сергій Седнєв у чоловічому спринті та жіноча естафетна команда принесли нашій країні два "срібла".

Найбільше з українців у Гохфільцені вразив 27-річний Седнєв. Раніше він підіймався на кубкові п'єдестали, коли був третім у словенській Поклюці в грудні 2007-го і першим в італійській Антерсельві у січні цього року. Обидва рази Сергій тріумфував в індивідуальній гонці, дистанції, де ключову роль з огляду на хвилину, якою карається кожен промах, відіграє стрільба. Зараз Седнєв посів друге місце у спринті, допустивши один промах. Він поступився лише норвежцю Тар'єю Бо, який у Гохфільцені став тріумфатором усіх трьох чоловічих гонок.  Седнєву поталанило зі стартовим номером. Він був 31-м з-понад ста учасників. Ті, хто розпочали гонку в другій половині, мали боротися з вражаючою вітряною стихією і стріляти, коли йшов сніг. Серед тих, кого зупинила стихія, головні фаворити сезону — норвежці Оле-Ейнар Бйорндален і лідер загального заліку Кубка світу Еміл-Егле Свендсен. Седнєв поки що йде сьомим.

Неідеально у Гохфільцені стріляли й українки. Ні у спринті, ні в гонці переслідування жодна з наших представниць не уникла промахів. Через це сестри Семеренко втратили нагоду поборотися за медалі. Хоча за швидкісними показниками Валентина і Віта мали всі шанси піднятися на п'єдестал.

Не еталонною була стрільба більшості українок і в естафеті. 33-річну Оксану Хвостенко тренери залучили для участі в цьому етапі виключно в командній гонці. Оксана закрила мішені, використавши чотири додаткові патрони і завершила свою ділянку лише 10-ю. Олена Підгрушна виправила ситуацію. Вона залучила один додатковий патрон і передала естафету Віті Семеренко шостою. Віта єдиною з українок цього разу стріляла ідеально — жодного промаху і проміжне третє місце. Валентина Семеренко використала три додаткові патрони. Два з них — на останньому вогневому рубежі, коли вона зійшлася в очному протистоянні за друге місце з дворазовою олімпійською призеркою Марі-Лор Брюне із Франції. Нервового навантаження, коли опонентки стріляли постріл у постріл, не витримала більш титулована француженка. Вона заробила коло штрафу, через що Франція опинилася за межами п'єдесталу. Валентина Семеренко до фінішу їхала з переконливою перевагою над норвежкою Торою Берґер. Німкеня Андреа Генкель мала перед українкою ще більший запас і принесла своїй команді першу естафетну перемогу у сезоні.

Взагалі в жіночої української команди є резерви для вдосконалення. Найперше — потрібно покращувати стрілкові якості. Друге — очікувати, коли набере оптимальну форму Оксана Хвостенко, яка заявила, що цей сезон останній в її кар'єрі. Найближчим часом має отримати українське громадянство росіянка Наталія Бурдига. Лідером команди вона не буде, але посунути з естафетного квартету Хвостенко чи Підгрушну може. Бурдига здатна створити хоч якусь внутрішню конкуренцію в нашій команді. Після завершення кар'єри Оксаною Яковлєвою і чергової паузи у виступах Лілії Вайгіної-Єфремової вона майже зникла.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністи здобули два "срібла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути