вівторок, 19 червня 2012 05:30

Нам треба зіграти так, як це зробили шведи

Перед футбольними матчами зазвичай згадують статистику. Історію поєдинків між командами, виступів на тій чи іншій арені, у країнах, містах. У випадку гри групового турніру Євро-2012 між Україною та Англією статистика проти нас.

Англію наша національна команда обіграла лише раз. Не без допомоги удачі, але тоді, коли англійці вже вирішили всі свої питання у відборі до Кубка світу 2010 року, а українцям перемога була конче потрібна. В усіх інших випадках представники батьківщини футболу не просто перемагали українців, а робили це впевнено і холоднокровно, витрачаючи задля досягнення результату стільки сил, скільки треба.

Що стосується місця проведення гри, то і тут статистика не тішить — із шести матчів у Донецьку збірна України програла чотири і два звела внічию, жодного разу не вигравши. Змушений зазначити, що нещасливість Донецька для нашої національної команди — це не вибрик статистики, не вигадка вболівальників чи спортсменів, яким треба чимось виправдати невдалу гру. Особисто побувавши практично на всіх домашніх матчах збірної України, починаючи із 1992 року, можу це підтвердити. Щось таке справді має місце.

Та якби перед поєдинком з англійцями на боці гостей виступала лише статистика — це ще півбіди. Набагато більше тривожить гра нашої команди. Після виграшу у шведів годі було очікувати об'єктивного аналізу дій нашої команди. Були лише радісні емоції. Гадаю, що після поразки від французів емоції слід відкинути. Лише статистика ударів у площину воріт — 8:1 на користь французів — робить смішними заяви про те, що наша команда грала на перемогу, але їй не пощастило.

Англійців, звісно, можна перемагати. Для цього потрібно лише зіграти з ними так, як зробили це шведи: відповідати ударом на удар. Сьогоднішня англійська команда не схильна ретельно захищатися, воліючи шукати щастя в атаці. Проти швидкої флангової контргри у відповідь на свої атаки, британці можуть не знайти протидії.

Питання лише в тому, хто буде вести матч із нашого боку, відбирати в них м'яч і швидко розпочинати контратаки? Вважаю, що гравців, здатних ефективно грати на флангах проти Англії, у нас є лише двоє — Гусєв і Ярмоленко. Якщо першого знову поставлять у захист, можна буде гру і не розпочинати.

На цьому зупинимося, надавши право тренеру збірної України без підказок вирішити, як змінити склад команди. Те, що низка наших гравців виглядала в попередніх матчах не найкращим чином, бачили всі. А те, в якому стані ті, хто може їх замінити, знає лише Блохін. Гадаю, що в поєдинку, де нашій команді немає чого втрачати, варто забути про регалії та заслуги тих, хто "не тягне". Дати зіграти тим, хто реально здатен підсилити команду. І зробити це так, щоб увечері ми всі забули і про невтішну статистику, і про те, що гра проходить у "нещасливому" Донецьку.

Футбол. Чемпіонат Європи-2012. Фінальний турнір. Третій тур

Група "А"

Греція — Росія — 1:0 (1:0)

16 червня. Варшава. Національний стадіон. 55 614 глядачів, розрахований на 58 145. +20°С.

Суддя: Йонас Ерікссон, Швеція.

Греція: Сіфакис — Торосідис, К. Пападопулос, Папастатопулос, Цавеллас — Мануатіс, Кацураніс, Караґуніс-к (Макос, 67) — Самарас, Ґекас (Холебас, 64), Салпінґідис (Нінис, 83).

Тренер: Фернандо Сантуш (Португалія).

Росія: Малафєєв — Анюков (Ізмайлов, 81), Ігнашевич, О. Березуцький, Жирков — Денисов, Глушаков (Погребняк, 72), Широков — Аршавін, Дзагоєв, Кержаков (Павлюченко, 46).

Тренер: Дік Адвокат, Нідерланди.

Гол: Караґуніс (45+2).

Попередження: Анюков (61), Караґуніс (61), Жирков (69), Дзагоєв (70), Холебас (90+4).

Польща — Чехія — 0:1 (0:0)

16 червня. Вроцлав. Міський стадіон. 41 480 глядачів, розрахований на 42 771. +19°С.

Суддя: Крейґ Томпсон, Шотландія.

Польща: Титонь — Піщек, Василевський, Перкіс, Беніш — Дудка, Поланський (Гросицький, 56) — Блащиковський-к, Муравський (Брожек,73), Обраньяк (Межеєвський, 73) — Левандовський.

Тренер: Франтішек Жмуда.

Чехія: Чех-к — Ґебреселассі, Сивок, Кадлець, Лімберський — Гюбшман, Плашил — Їрачек (Райторал, 84), Коларж, Піларж (Резек, 88) — Барош (Пекгарт, 90+1).

Тренер: Міхал Білек.

Гол: Їрачек (72).

Попередження: Лімберський (12), Муравський (22), Поланський (48), Василевський (61), Блащиковський (87), Плашил (88), Перкіс (90), Пекгарт (90+4).

Група "В"

Нідерланди — Португалія — 1:2 (1:1)

17 червня. Харків. Стадіон "Металіст". 37 445 глядачів, розрахований на 38 633. +22°С.

Суддя: Нікола Ріццолі, Італія.

Нідерланди: Стекеленбурґ — ван дер Віл, Матайсен, Влаар, Віллемс (Афеллай, 67) — ван дер Ваарт-к, де Йонґ — Роббен, ван Персі, Снейдер — Хунтелаар.

Тренер: Берт ван Марвейк.

Португалія: Руй Патрісіу — Жоао Перейра, Пепе, Бруно Алвеш, Коентрао — Велозу, Моутіньйо, Мейрелеш (Куштодіу, 72) — Кріштіану Роналду-к, Нані (Роланду, 87), Поштіґа (Олівейра, 64).

Тренер: Паулу Бенту.

Голи: ван дер Ваарт (11), Кріштіану Роналду (28, 74).

Попередження: Віллемс (51), Снейдер (69), Перейра (90+2).

Німеччина — Данія — 2:1 (1:1)

17 червня. Львів. Стадіон "Арена Львів". 32 990 глядачів, розрахований на 34 915. +20 °С.

Суддя: Карлос Веласко Карбайльйо, Іспанія.

Німеччина: Ноєр — Бендер, Гуммельс, Бадштубер, Лам-к — Хедіра, Швайнштайґер — Мюллер (Кроос, 84), Озіл, Подольський (Шюррле, 84) — Ґомес (Клозе, 74).

Тренер: Йоахім Льов.

Данія: Андерсен — Якобсен, К'яєр, Аґґер-к, С. Поульсен — Квіст — Я. Поульсен (Міккельсен, 82), Цимлінґ (К. Поульсен, 72) — Еріксен, Крон-Делі — Бендтнер.

Тренер: Мортен Ольсен.

Голи: Подольський (19), Крон-Делі (24), Бендер (80).

1/4 фіналу. 21 червня, четвер

21.45 Чехія — Португалія (Варшава).

22 червня, п'ятниця

21.45 Німеччина — Греція (Гданськ).

Інші учасники чвертьфіналів визначаться після матчів 18-го та 19 червня.

 

Зараз ви читаєте новину «Нам треба зіграти так, як це зробили шведи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути