середа, 30 грудня 2009 18:50

Найкращі позиції Україна має у боксі

2010 року відбудуться зимові Олімпійські ігри у Ванкувері, Канада. Україна на цих змаганнях може розраховувати хіба що на медалі у біатлоні.

Головна надія — Віта та Валя Семеренки. Хоча вони нині не показують високих результатів, змагаються давно і можуть вистрілити. Серед молодих слід відзначити 21-річного чернігівчанина Сергія Семенова, який на одному з етапів Кубка світу пробився до 20 найкращих і здобув путівку на Олімпіаду.


Найбільш перспективний вид спорту в Україні — бокс. Брати Клички володіють трьома з чотирьох найпрестижніших поясів серед професіоналів, а Василь Ломаченко став найкращим боксером Олімпіади та першим українським чемпіоном світу серед любителів. Несподівано вистрілив Роман Капітоненко, 28 років, із міста Шостка Сумської області. Він здобув "срібло" чемпіонату світу і вважається одним із найперспективніших атлетів у надважкій вазі.

Міцні позиції у боротьбі. Дзюдоїст Георгій Зантарая став чемпіоном світу, а Володимир Широков — Європи. У вільній боротьбі "золото" чемпіонату Європи здобув Андрій Стадник, "срібло" — Ібрагім Алдатов.

Завдяки успіхам жіночої збірної з шаблі піднімається фехтування. Олімпійські чемпіонки Ольга Харлан, Галина Пундик, Олена Жовнір та Олена Хомрова вибороли "золото" світової першості. Проте на Олімпіаді-2012 вони командою не виступатимуть — цей вид програми виключили з ігор. Надія на Харлан в одиночному розряді — цього року вона стала срібним призером чемпіонату світу, поступившись олімпійській чемпіонці Маріанні Загуніс. Ще одна надія — Анфіса Почкалова, шпажистка, виграла "бронзу" чемпіонату світу.

Тримають рівень лучники. Олімпійський чемпіон Віктор Рубан та Вікторія Коваль виграли світову першість.

Тренер року — Дмитро Сосновський. Львів"янин прийняв збірну України з любительського боксу після Олімпіади-2004. Того року українці не взяли на турнірі жодної нагороди. Натомість на Іграх-2008 у нас "золото" і "бронза", а на цьогорічному чемпіонаті світу — по одній медалі кожного ґатунку.


2009-го , уперше із 1993 року, українські плавці не здобули жодної медалі на чемпіонаті світу. Зате 15-річна киянка Дарина Зевіна стала чемпіонкою світу серед юніорок і виграла етап Кубка світу серед дорослих у Москві на 200-метрівці на спині. Зевіній належить рекорд України на цій дистанції.

У ігрових видах спорту похвалитися нічим. Віце-чемпіонки Європи-2000, гандболістки, посіли 17-те місце на чемпіонаті світу. У фінальній частині чемпіонату Європи грали баскетболістки. Повністю провалюється волейбол — чоловіки на 47-й сходинці у рейтингу, жінки — на 45-й. Хоча 2001-го волейболістки були четвертими на чемпіонаті Європи.

Зараз ви читаєте новину «Найкращі позиції Україна має у боксі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути