Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 06:10

Найкраще серед наших біатлоністок виступає Юлія Джима

Автор: www.xsport.ua
  Юлія Джима здобула дві бронзові нагороди на етапах Кубка світу цього сезону
Юлія Джима здобула дві бронзові нагороди на етапах Кубка світу цього сезону

Три етапи розіграшу Кубка світу відбулися в біатлоністів. Жіноча збірна України має вже чотири медалі. Три з них — індивідуальні. Дві бронзи виборола лідер команди 28-річна Юлія Джима. Позначається стрілецька підготовка з одним із найкращих біатлоністів світу — словенцем Яковом Факом. Ще одна медаль на рахунку Віти Семеренко, 31 рік. В естафеті в німецькому Обергофі жіноча естафетна збірна була друга.

Порівняно з минулим роком команда стала сильнішою. Після майже чотирирічної паузи повернулася Віта Семеренко. Це загострило боротьбу за лідерство. Віта покращила не лише стрільбу, а й швидкість.

Друга з сестер Семеренко — Валентина, поки що далека від найкращої форми. Вона сильно поступається сестрі ходом. У спринтерській гонці на останньому етапі Кубка світу програла їй майже 20 секунд. Але загалом виглядає стабільнішою, бо не має великих провалів.

30-річна Олена Підгрушна нині виглядає важкувато. Однак підстав для тривоги немає. 2016-го було те саме. Але вже на фініші сезону Олена набрала такий хід, що не поступилася на фініші однієї естафети німкені Лаурі Дальмайєр. Можна чекати, що Олена почне повертати колишню форму ближче до кінця січня.

Важко поки що виглядає Анастасія Меркушина, 22 роки. Кажуть, її перевантажили влітку батьки — колишні біатлоністи.

Зовсім погано йдуть справи в 26-річної Ірини Варвинець. Визнаний снайпер ніяк не може повернути точність стрільби. Із швидкістю взагалі провал. В одній із гонок Ірина ­показала 80-й результат за швидкістю бігу. Так можна опинитися й поза олімпійською командою. Принаймні зараз Варвинець — перший кандидат для повернення в менш престижний Кубок федерації біатлону.

У чоловіків — ніяких сенсацій. Найкращий результат сезону — шосте місце в естафеті в Обергофі.

Поки що добре виглядає Дмитро Підручний, 26 років. Це він утримав естафетну команду на шостій позиції.

2017-го фавориткою в боротьбі за найвищі нагороди Олімпіади є німкеня Лаура Дальмайєр. Конкуренцію їй може скласти Анастасія Кузьміна зі Словенії. У чоловіків з'явився несподіваний лідер. Норвежець Йоганнес Бйо чотири рази випереджав визнаного фаворита — француза Мартена Фуркада. Саме норвежець очолює загальний залік розіграшу Кубка світу.

Наступний етап Кубка світу відбудеться на початку січня.

Зараз ви читаєте новину «Найкраще серед наших біатлоністок виступає Юлія Джима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути