Ексклюзиви
четвер, 31 березня 2011 02:30

Найбільше проблем маємо на флангах оборони

Автор: фото: Володимир Котленко
  Захисник збірної України Артем Федецький (№3) протистоїть оборонцеві італійців Доменіко Крішіто
Захисник збірної України Артем Федецький (№3) протистоїть оборонцеві італійців Доменіко Крішіто

Збірна України зазнала першої домашньої поразки, готуючись у товариських матчах до фінальної частини Євро-2012. Підопічні Юрія Калитвинцева програли італійцям — 0:2.

"ГПУ" вказує на причини поразки українців.

1. Кадрові проблеми

Через різні причини Калитвинцев не зміг задіяти у поєдинку ключових виконавців у кожній лінії — оборонців Чигринського та Михалика, півзахисника Коноплянку, форвардів Шевченка та Мілевського.

У центрі захисту змушений був грати Тимощук. Його бійцівські якості не могли компенсувати невміння віддати такий пас, щоб одразу можна було вийти з оборони.

Відсутність Коноплянки та Мілевського позначилася на комбінаційній грі українців. Її просто не було — тактично вивчений суперник уміло пресингував, змушував наших приймати м'яч спиною до воріт і приймати найпростіші рішення.

Алієв укотре підтвердив, що єдиний його козир — удар. Без нього такого гравця немає. Зрозуміло, що він не пройшов збори. Але щоб віддати точний пас, їх не треба проходити.

2. Фланги оборони

Це найболючіше місце українців. Федецький та Ощипко провалили матч. Атакам додавали гостроти, приєднуючись до них, але в обороні помилялися позиційно. Найгірше, що вибору у цьому амплуа немає. Очевидно, що пару центральних захисників мають скласти Чигринський-Михалик, а Ракицького слід перевести наліво. "Провисне" тоді тільки позиція правого оборонця.

3. Недосвідченість тренера

Юрій Калитвинцев не зміг "пересмикнути" матч, який складався для його підопічних невдало. Його ідеї, а вдумливість цього тренера очевидна, поки що на полі не реалізовуються.

Нелогічним було перебування на полі Селезньова, який взагалі може бути корисним у позиційних атаках, але практично не пропонував себе під простріли з флангів.

Більш досвідчений Пранделлі переграв свого українського колегу, миттєво реагуючи на хід поєдинку.

Футбол. Товариський матч. Національні команди

Україна — Італія — 0:2 (0:1)

29 березня. Київ. Стадіон ім. Валерія Лобановського. 15 тис. глядачів (розрахований на 16 тис.). 5 градусів

Суддя: Олексій Ніколаєв (Росія)

Україна: Шовковський, Федецький, Тимощук-к, Ракицький, Ощипко, Степаненко, Ротань (Олійник, 76), Ярмоленко, Гусєв, Алієв (Девіч, 53), Селезньов. Тренер: Юрій Калитвинцев

Італія: Вівіано, Маджо (Сантон, 46), Ґастальделло, К'єлліні (Асторі, 17), Крішіто, Монтоліво, Аквілані (Джовінко, 46),  Маркізіо (Пароло, 88), Ночеріно, Россі (Матрі,  62), Джилардіно-к (Бонуччі, 76).  Тренер: Чезаре Пранделлі

Голи: Россі (27), Матрі (82).

Попередження: Асторі (18), Ґастальделло (64).

Вилучення: Асторі (74, друге попередження)

 

Зараз ви читаєте новину «Найбільше проблем маємо на флангах оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути