вівторок, 13 серпня 2013 00:00

На Віталія Кличка чекає канадець Стіверн

Друга половина року буде цікава для українських шанувальників боксу. "ГПУ" нагадує найголовніші події осені.

1. Бій Володимир Кличко — Олександр Повєткін. 5 жовтня, Москва, Російська Федерація

Якщо нічого надзвичайного не станеться, побачимо один із найочікуваніших поєдинків у професійному боксі. Українець, чемпіон світу за трьома основними версіями Володимир Кличко та росіянин "регулярний" чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації Олександр Повєткін з різних причин не могли зустрітися п'ять років. Цього разу бій двох олімпійських чемпіонів, схоже, відбудеться. Попри те, що поєдинок проведуть на території Повєткіна, букмекери не сумніваються у перемозі українця.

2. Дебют дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка у профі-боксі. 12 жовтня, Лас-Вегас, США

Через два місяці свій дебютний бій на професіональному ринзі проведе найтитулованіший боксер-аматор в українській історії — Василь Ломаченко. Перший його поєдинок транслюватиме популярний американський телеканал

Ейч-Бі-Оу. Він, імовірно, стане відбірковим за титул чемпіона світу. В разі перемоги Василь у своєму другому двобої, у січні 2014 року, матиме змогу позмагатися за чемпіонський пояс. 12 жовтня, в одній програмі з Ломаченком, дебютувати серед професіоналів може також олімпійський чемпіон Олександр Усик.

3. 17-й чемпіонат світу з боксу.

14-26 жовтня, Алмати, Казахстан

Лідер світового любительського боксу останніх років — збірна України до Алмати поїде підтверджувати свій статус. Щоправда,  ймовірно, без усіх чотирьох тріумфаторів попереднього чемпіонату світу 2011 року в Баку. Тарас Шелестюк устиг провести п'ять переможних боїв серед професіоналів. Василь Ломаченко та, певно, Олександр Усик невдовзі також можуть дебютувати у профі-боксі. А у вазі до 75 кг Євгена Хитрова, швидше за все, замінить Дмитро Митрофанов — він мав успішний сезон у Всесвітній серії боксу в складі "Українських отаманів" та переміг на Всесвітній універсіаді в Казані.

На чемпіонаті світу боксери виступатимуть без захисних шоломів.

4. Четвертий сезон Всесвітньої серії боксу WSB. Груповий етап стартує 16 листопада

"Українські отамани" отримали "прохідних" суперників на груповому етапі четвертого сезону WSB. Наші боксуватимуть проти "Американських нокаутів", "Німецьких орлів", "Алжирських яструбів", "Аргентинських кондорів" та "Італійського грому". Значно сильніша друга група. Там змагатимуться команди "Вовки Астани", "Бакинські вогні", "Динамо" (Москва), "Польські гусари", Мексиканські воїни" й "Кубинські приборкувачі". Незрозуміло, яким складом виступатимуть "Отамани". Головний тренер української збірної Дмитро Сосновський просить керівництво Федерації боксу України, щоб як мінімум перших-других номерів збірної не включали до складу "Отаманів" — для якіснішої підготовки до Олімпійських ігор 2016 року.

5. Рішення Віталія Кличка щодо продовження боксерської кар'єри

Український чемпіон світу за версією Всесвітньої боксерської ради Віталій Кличко востаннє виходив у ринг 11 місяців тому. Якщо він вирішить продовжити боксерську кар'єру, має зустрітися з обов'язковим претендентом із Канади — Бермейном Стіверном. Аукціон на право організації цього бою переносили кілька разів. Востаннє — на прохання Віталія. Але найближчими місяцями 42-річному Кличку таки треба буде вирішити: продовжувати боксувати чи зосередитися на політичній діяльності.

Зараз ви читаєте новину «На Віталія Кличка чекає канадець Стіверн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути