Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2012 06:30

На стадіоні "Старт" тепер гірше, ніж за німецької окупації

Днями до мене зателефонували з телебачення. Просили допомогти зі зйомками сюжету про "матч смерті". Від дня цього поєдинку, як стверджують телевізійники, у четвер мине 70 років. У відповідь я запитав: чи знають автори майбутнього сюжету, що ніякого "матчу смерті" в серпні 1942 року в Києві не було? Що все це вигадка комуністичної пропаганди, її 20 років як юридично спростували?

Що міг відповісти додзвонювач? У нього завдання, і він його виконає. Знайдуть когось іншого, хто переповість їм брехню про міфічний матч. Чому ні? Наскрізь брехливий російський кінофільм про вигаданий поєдинок був на наших кіно- і телеекранах. Скажете, що не додивилися? Не хвилюйтеся, коли нашій владі треба, вона знайде можливість заблокувати неправдиву інформацію про Україну. В цьому ж випадку нічого такого не зробили.

Так сталося, що за день до згаданого телефонного дзвінка я побував на київському стадіоні "Старт". Там за німецької окупації проходили футбольні зустрічі. Про одну з них потім склали легенду. Одразу за входом на стадіон є колона на знак пам'яті про загиблих футболістів. Те, що далі, тобто футбольне поле й легкоатлетичні доріжки та трибуни, у такому стані, ніби тепер не 2012 рік, а 1944-й. Принаймні точно гірше, ніж за німців. Усе розвалене і вкрите товстим шаром сміття.

Переконаний, що найкращим пам'ятником футболістам, які грали на цьому стадіоні 70 років тому і четверо з яких пізніше загинули, був би його капітальний ремонт. Щоб і сьогодні на цій арені проходили футбольні матчі та інші змагання, на які збиралися б глядачі. Але не стадіон і не спорт цікавить тих, хто оживляє стару комуністичну вигадку про "матч смерті", не шкодуючи коштів на фільми й телесюжети.

Справжнім "матчем смерті", якщо нічого не зміниться, стане для стадіону "Старт" останній проведений на ньому футбольний поєдинок. Після нього на цьому місці зведуть іще один торговельний чи офісний центр.

Зараз ви читаєте новину «На стадіоні "Старт" тепер гірше, ніж за німецької окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути