вівторок, 23 січня 2018 05:45

На Олімпіаді можемо залишитися без нагород

Останній перед Олімпіадою в Пхенчхані етап Кубка світу з біатлону наші провалили. В італійській Антерсельві вони навіть не наблизилися до призових місць.

Найкращим результатом стало 11-е місце Валентини Семеренко в гонці з масового старту. Її сестра Віта була 17-ю в гонці переслідування. У спринті ніхто з українок не потрапив до двадцятки найкращих. Зі стрільбою справи ще більш-менш. Але зі швидкістю — погано.

У масовому старті Валя Семеренко з одним промахом програла 50 с Кайсі Макаряйнен, яка схибила на вогневих рубежах чотири рази. Поступово набирають найкращу форму провідні спортсменки — німкеня Дальмаєр, фінка Макаряйнен, словачка Кузьміна й білоруска Домрачева. Збірній України бракує явного лідера. Інколи хтось може "забігти" в призові місця, але стабільності немає.

Наші провалилися й на попередніх етапах. Є думка, що це — тактика українських тренерів. Вони двічі за сезон виводять своїх підопічних на пік форми. Спочатку на перших етапах Кубка світу в листопаді-грудні. Потім — на чемпіонаті світу, який ­зазвичай відбувається в березні.

Цього року на пік форми наші дівчата мають вийти на місяць раніше. Не вгадають тренери — Україна може залишитися без нагород у найпопулярнішому виді зимового спорту.

На чоловічу збірну надії малі. Найкращим на італійському етапі було 12-е місце Володимира Семакова в спринті. Однак у гонці переслідування екс-росіянин програв 29 позицій і фінішував 41-м. Нинішній лідер українців Дмитро Підручний ніяк не може піднятися вище четвертого десятка.

Олімпійський біатлонний турнір пройде в корейському Пхенчхані з 10 по 23 лютого.

Зараз ви читаєте новину «На Олімпіаді можемо залишитися без нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути