четвер, 24 березня 2011 03:00

На "Арсенал" ходять строєм

У новому році футбольна команда "Арсенал" знову потішила своєю винахідливістю. Розуміючи, що на матчі команди в Києві глядачів зібрати буде непросто, у прихильники команди записали курсантів одного зі столичних військових навчальних закладів. Тепер "уболівальників" приводять на матчі колоною. Розміщують їх на одній із невеличких трибун тренувального поля в Лабораторному провулку, де максимально може втиснутися півтори тисячі людей. Частину курсантів використовують як стюардів, наглядачів за порядком на території стадіону під час гри.

Думаю, навряд чи варто вкотре повторювати, що подібний спосіб заповнення трибун не має нічого спільного зі справжнім професіоналізмом футбольних менеджерів. Тут із київським "Арсеналом" давно все ясно. Проблема в іншому. Як виявилося, попри хронічно порожні трибуни на матчах цієї команди, потрапити на її гру "з вулиці" практично неможливо. У продаж квитки ніби надходять. Чи то їх так швидко розкуповують, чи то просто роздають повзводно "уболівальникам", але купити квиток у касі та пройти на матч київського "Арсеналу" нереально.

А може, керівникам команди це і не треба? Бо реальні вболівальники, якщо вони в "канонірів" з'являться, вимагатимуть від футболістів і тренерів видовищної гри,   критикуватимуть невдалі дії окремих гравців чи всієї команди, будуть спілкуватися в інтернеті та організовувати акції, як тепер це роблять усюди. Набагато простіше привести "уболівальників" на трибуни строєм і так само вивести назад.

Зрозуміло, що мова не про групи крикунів, які є на будь-якому футбольному матчі. Ці хлопці приходять на стадіони не футбол дивитися, а себе показувати. Хто і як грає на полі, їх цікавить в останню чергу. Головне — покричати щось усім разом. Причому часто із матюками. Де ще в центрі столиці можна спокійно хором поматюкатися? Навпроти них — така сама купка приїжджих, яким теж усе одно, що відбувається на полі.

Усі вони з "уболівальниками" в шинелях складають хоч і малочисельну, але по-своєму унікальну торсиду столичної команди "Арсенал". Тим же, хто строєм не ходить і колективно не матюкається, на тому футболі немає що робити.

Зараз ви читаєте новину «На "Арсенал" ходять строєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути