понеділок, 07 травня 2007 16:45

"МЮ" став чемпіоном Англії

"Манчестер Юнайтед" відібрав у "Челсі" звання чемпіона Англії. Минулими вихідними обидва претенденти на "золото" проводили матчі 37-го туру прем"єр-ліги.

"МЮ" випереджав свого суперника на 5 очок, і для того щоб стати недосяжним, команді Алекса Ферґюсона треба було обігрувати у "дербі" земляків із "Манчестер Сіті" та розраховувати на те, що "Челсі", який грав на день пізніше, не зуміє виграти виїзне "дербі" проти "Арсеналу".

"МЮ" виграв 1:0 завдяки майстерності найкращого гравця прем"єр-ліги Кріштіану Рональду. Він реалізував пенальті, який сам же і заробив. За 10 хв. до закінчення матчу одинадцятиметровий уже виконували футболісти "Манчестер Сіті". Але їхній форвард Вассел  програв дуель ван дер Сару.

"Челсі" свій матч проводив без лідерів атаки — Дроґба та Шевченка. Не було також центрального захисника Карвалью. На його позиції невдало зіграв Буларуз. Наприкінці першого тайму він "привіз" пенальті, та ще й був вилучений з поля. "Арсенал" повів — 1:0. У другому таймі "Челсі" тільки зрівняв рахунок — 1:1.

Наставник "МЮ" Алекс Ферґюсон спочатку хотів наочно спостерігати за лондонським "дербі", але навіть по телевізору його не дивився.

— У мене запланована партія у гольф, — сказав.

"МЮ" уже випереджає "Челсі" на 7 очок. Команди у прем"єр-лізі зіграють ще по два поєдинки. У середу їхня очна зустріч відбудеться в Лондоні, але турнірного значення не матиме. Зате наступний поєдинок буде важливим: 19 травня "Челсі" та "МЮ" на лондонському "Уемблі" зіграють у фінальному матчі Кубка Англії.

Тепер у "МЮ" 14 титулів чемпіона Англії. Востаннє команда Алекса Ферґюсона перемагала 2003-го. Потім найсильнішими клубами країни ставали "Арсенал" і двічі поспіль — "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «"МЮ" став чемпіоном Англії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути