Ексклюзиви
пʼятниця, 06 листопада 2015 05:15

Моуріньйо пророкує "Динамо" виграш Ліги Європи

— Минулого сезону "Дніпро" дійшов до фіналу Ліги Європи. "Динамо" сильніше за "Дніпро". Думаю, команді ­Реброва по силах виграти цей турнір. А в Лізі чемпіонів кияни, напевне, "вилетять" у 1/8 фіналу, — говорить головний тренер лондонського "Челсі" Жозе Моуріньйо, 52 роки. — Сказав Реброву й Шевченку, що в "Динамо" дуже хороша команда.

У середу чемпіон України програв виїзний матч лондонському "Челсі" — 1:2. Очевидно, це був ключовий поєдинок у боротьбі за вихід до стикових матчів цього турніру. Поразка залишає шанси "Динамо" на друге місце, але вони невеликі. Головна умова — обіграти за три тижні португальський "Порту". Лідера групи, який не програв ще жодного матчу групового турніру. Завдання киян ускладнюється ще й тому, що вони гратимуть на полі суперника.

Які причини поразки киян у лондонському матчі?

Відсутність контргри

Було зрозуміло, що кияни не гратимуть на "Стемфорд Брідж" із позиції сили. Насамперед тому, що "Челсі" дуже вправно діє на контратаках. Киянам залишалося закрити всі зони в обороні, уникати провалів на флангах, напружувати оборону опонента раптовими виходами в наступ. Саме для реалізації останнього пункту на поле у стартовому складі вийшов швидкий Кравець. Але план не вдався. "Челсі" запропонував такий темп, що суперник думав тільки про оборону. І гості впоралися із захисними діями. Тому не можна сказати, що перший тайм "Динамо" провалило, як у Флоренції півроку тому. Але все одно постало перед необхідністю змінювати план матчу, перший тайм програло.

Наявність Вілліана

Минулого сезону найкращим гравцем не те що в "Челсі", а в усій Англії був Еден Азар. Нині лівий крайній лондонців у поганій формі. Його роль узяв на себе Вілліан, який діє на протилежному фланзі. Він повністю переграв опонента Антунеша. А коли рахунок став сприятливий для гостей — 1:1 — майстерно виконав штрафний удар. Не вперше цього сезону. "Динамівці" про це знали. Але забагато порушували правила. Особливо Сергій Рибалка.

Гірші можливості для кадрового маневру

Тут нічого дивного — селекція "Челсі" набагато ширша за "динамівську". Тому Моуріньйо було ким посилити гру і зробити так, щоб за рахунку 2:1 дотиснути суперника й не дати жодного шансу на другий гол. А Ребров використав тільки дві заміни з відведених трьох.

Висновок

"Динамо" грає гідно. Це стосується і лондонського матчу: значну частину другого тайму кияни були конкурентоспроможні. І поточного виступу в турнірі. Але очевидно, що можливостей цієї команди недостатньо, щоб зробити більше — обійти "Челсі" чи "Порту". Тому Моуріньйо правий — у Лізі Європи "Динамо" спроможне досягти максимальної мети.

Футбол. Ліга чемпіонів 2015/16. Груповий турнір

Група "А"

Четвертий тур

3 листопада, вівторок

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Мальме", Швеція — 4:0

Голи: Гладкий, 29, Срна, 48, із пенальті, Едуардо, 55, Алекс Тейшейра, 73

"Реал", Мадрид, Іспанія — "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція — 1:0

Становище команд:

1. "Реал" — 10 очок 2. "Парі Сен-Жермен" — 7 3. "Шахтар" — 3 4. "Мальме" — 3.

П'ятий тур

25 листопада, середа

"Шахтар" — "Реал", "Мальме" — "Парі Сен-Жермен".

Група "G"

"Челсі", Лондон, Англія — "Динамо", Київ, Україна — 2:1 (1:0)

4 листопада. Лондон. Стадіон "Стемфорд Брідж". 41 241 глядач, розрахований на 41 798. +10°C.

Суддя: Павел Краловец, Чехія

"Челсі": Беґович — Аспілікуета, Зума, Террі-к, Баба Рахман — Матич, Рамірес — Оскар (Педро, 80), Фабреґас (Азар, 80), Вілліан (Кехілл, 90+1) — Дієґо Коста. Тренер: Жозе Моуріньйо, Португалія

"Динамо": Шовковський-к — Віда, Драґович, Хачеріді, Антунеш — Рибалка — Сидорчук (Гармаш, 46), Дерліс Ґонсалес, Ярмоленко, Буяльський — Кравець (Мораеш, 56). Тренер: Сергій Ребров

Голи: Драґович, 34, у свої ворота, 78, Вілліан, 82

Попередження: Дерліс Ґонсалес, 27, Антунеш, 59, Буяльський, 72

"Маккабі", Тель-Авів, Ізраїль — "Порту", Португалія — 1:3

П'ятий тур

24 листопада, вівторок

"Порту" — "Динамо"

"Маккабі" — "Челсі"

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо пророкує "Динамо" виграш Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути