Ексклюзиви
пʼятниця, 28 жовтня 2016 06:40

Моуріньйо не звільнять до кінця сезону

Автор: ФОТО З САЙТА www.webcafe.bg
  Жозе Моуріньйо як тренер двічі вигравав Лігу чемпіонів. 2015‑го переміг у чемпіонаті Англії, але потім провалився з ”Челсі”. Очолив ”Манчестер Юнайтед” влітку цього року
Жозе Моуріньйо як тренер двічі вигравав Лігу чемпіонів. 2015‑го переміг у чемпіонаті Англії, але потім провалився з ”Челсі”. Очолив ”Манчестер Юнайтед” влітку цього року

"Манчестер Юнайтед" у неділю програв "Челсі" центральний матч чемпіонату Англії — 0:4. Після дев'яти турів "МЮ" посідає сьоме місце в таблиці. Відстає від лідера на шість очок. Це небагато. Гірше те, що немає прогресу команди під керівництвом нового тренера португальця 53-річного Жозе Моуріньйо.

Минулого сезону його звільнили з "Челсі" за незадовільні результати. Теперішня робота має показати, чи зберіг фахівець високий рівень кваліфікації? Бо останні шість років роботи, після виграшу Ліги чемпіонів-2010, у нього здебільшого були невдалі.

— Не думаю, що ­Моуріньйо зараз відправлять у відставку, — каже 37-річний Сергій Бабарика, оглядач чемпіонату Англії у журналі "Футбол". — Занадто багато в нього вклали (влітку "МЮ" купив півзахисника Поля Погба за 105 млн євро — найдорожчий трансфер в історії футболу. — ГПУ).

Нинішня модель гри Моуріньйо дає результат тільки з посередніми командами. Проти грандів вона неефективна. Ібрагімович і Погба, які прийшли до Моуріньйо, поки що не можуть реалізувати тренерські ідеї. (Колишнього лідера команди Вейна Руні тренер готовий відпустити до іншого клубу вже взимку. У систему гри португальця футболіст не вписується. — ГПУ).

У Моуріньйо є одна особливість. Він не любить грати з ­командами, які діють у три захисники з активними флангами. З цієї причини "МЮ" програв "Уотфорду" — 1:3. Аналогічна ситуація проти "Челсі". Швидкий гол пропустили на першій хвилині після того, як не втримали фланг.

Із "Ліверпулем" вистояли, той не бігав надто інтенсивно. Зіграли 0:0. А тренер "Челсі" Конте "увімкнув" швидкість — і все, план на гру в Моуріньйо "зламався".

Португальцеві краще було б взяти тривалішу паузу (був безробітний півроку. — ГПУ) і не їхати одразу до Манчестера.

Основні проблеми "МЮ" зосереджені на ігрових моментах. До кінця чемпіонату Моуріньйо точно допрацює. Взимку йому куплять кількох гравців. А після закінчення сезону — вис­новки.

26 жовтня "Юнайтед" переміг земляків із "Сіті" у матчі четвертого раунду Кубку Ліги — 1:0.

Зараз ви читаєте новину «Моуріньйо не звільнять до кінця сезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути