вівторок, 19 листопада 2019 00:00

Молодіжна збірна втратила шанси на Євро-2021

Молодіжна збірна України програла Данії у домашньому матчі відбору на Євро-2021 з футболу — 2:3. Підопічні тренера 38-річного Руслана Ротаня фактично втратили шанси на вихід із групи. В чотирьох матчах "молодіжка" здобула тільки одну перемогу над Мальтою. Тепер відстань від лідера групи, данців, складає дев'ять очок.

Ротань тільки починає свою тренерську кар'єру. Досвіду йому бракує. Фахівець не завжди правильно обирає склад, помиляється у тактиці.

Друга причина — відсутність зіграності. Покоління гравців 1999 року народження з окремими представниками 2000-го готувалися та брали участь у молодіжному Кубку світу в Польщі. Ці футболісти працювали із тренером Олександром Петраковим. Ротань отримав увесь склад тільки напередодні першої гри проти фінів. Часу зігратися у команди не було. Звідси багато індивідуальних помилок.

Багатьом футболістам не вистачає досвіду рівня молодіжної команди. Проблема в тому, що попередній тренер молодіжної збірної України Олександр Головко майже не використовував гравців 1998–1999 років народження. Ротаню зараз потрібно по-новому формувати та збирати команду, придивляючись до кожного кандидата окремо.

Руслан Ротань хоче поставити команді агресивний атакувальний футбол. Побудова такої гри дуже складна. Є цілий ряд уразливих місць: висока оборона та вихід із неї через пас — ця тактика українців зручна для суперників. Кожен із них цим скористався.

Зараз ви читаєте новину «Молодіжна збірна втратила шанси на Євро-2021». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути