пʼятниця, 10 січня 2020 06:50

"Мілан" даремно запросив Ібрагімовича

Кілька років тому тодішній тренер "Манчестер Юнайтед" Жозе Моуріньйо зробив ставку на вікових зірок — Вейна Руні та Златана Ібрагімовича. Це себе не виправдало. Команда не змогла бути успішною. Ібрагімович уже не відповідав вимогам англійської прем'єр-ліги. Тому переїзд до американського чемпіо­нату був логічним.

Зараз такий час у європейському футболі, особливо італійському, що часто ­тренери "перетримують" гравців. Такий підхід може бути успішним із погляду маркетингу, коли підвищується інтерес до клубу і збільшується кількість глядачів на стадіоні. Але до суто футбольних речей це вже не має жодного стосунку.

Тому не думаю, що повторне запрошення Златана Ібрагімовича може допомогти "Мілану". Клуб зараз має серйозні проблеми. Є приклад "Ювентуса", який запросив вікового Кріштіану Роналду, але там клас команди вищий. Тому ризиків було не так багато. Порівнювати Ібру та Роналду теж не можна. Швед ніколи не був зіркою найвищої величини.

"Мілану" сьогодні потрібні інші футболісти, а не Ібрагімович. Люди, які стабільно гратимуть. Хто ще декілька років тому знав Мохаммеда Салаха, Садіо Мане, Фірміно із Вірджилом ван Дейком? Тепер це зірки. Всі вони були голодні до футболу, максимально мотивовані та перебували в оптимальному футбольному віці. Це дало можливість стати тим, ким вони є.

Сьогоднішній "Мілан" врятують не вікові зірки, а наявність кваліфікованого спортивного директора та головного тренера. Це мають бути максимально професійні й незалежні люди з амбітними цілями. Потрібна також група гідних 24–26-річних футболістів. Щоби звести реально сильну команду, слід працювати два-три сезони. Прикладом мають бути "Челсі" та "Лестер", які завдяки довірі молодим гравцям проводять перебудову й отримують перспективу на майбутнє.

Неправильно думати, що серія "А" зараз слабка. Останнім часом італійський футбол значно виріс. З'являються цікаві команди, гравці, тренери. Яскраві приклади — "Аталанта" та "Лаціо". Вже навіть "Ювентус" зі своїми можливостями не почувається спокійно.

Тому Златан, якому було важко у "МЮ", в 38 років матиме проблеми і в Італії.

34 хвилини провів Златан Ібрагімович 6 січня у домашній грі "Мілана" проти "Самп­дорії". Вийшов на поле у другому таймі. Забити не зумів. Матч закінчився нічиєю — 0:0.

Зараз ви читаєте новину «"Мілан" даремно запросив Ібрагімовича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути