вівторок, 23 серпня 2011 06:00

Михайло Кошман став чемпіоном світу з веслування

Автор: фото: REUTERS/Laszlo Balogh
  Михайло Кошман спеціалізувався на дистанції 1000 метрів. На п’ятикілометровій він зосередився цього року
Михайло Кошман спеціалізувався на дистанції 1000 метрів. На п’ятикілометровій він зосередився цього року

В угорському Сегеді завершився чемпіонат світу з веслування на байдарках і каное. Україна везе додому чотири медалі — "золото" і три "бронзи". Чемпіоном світу на дистанції 5 тис. м на каное-одиночці став 20-річний Михайло Кошман із Миколаєва.

Він дебютував на дорослих чемпіонатах світу торік. 2008-го вигравав "бронзу" першості Європи серед юніорів у Сегеді. Досі основною спеціалізацією Михайла була дистанція 1 тис. м. На найдовшій він зосередився цьогоріч і став шостим на червневому чемпіонаті Європи. Тому перемога миколаєвця на чемпіонаті світу несподівана. На фініші фінального запливу він виграв 1,164 с у володаря срібної нагороди чеха Лукаша Коранди. Чемпіона Європи німця Себастьяна Бренделя на світовій першості не було.

Олімпійська чемпіонка Інна Осипенко-Радомська здобула дві бронзові медалі на дистанціях 200 і 500 м на байдарці-одиночці. Олімпійське "золото" Пекіна-2008 вона виграла на 500-метрівці. А 200 м за рік у Лондоні вперше увійдуть до олімпійської програми.

Ще одну "бронзу" для України виграв рівненець Олександр Максимчук. Він був третім на каное-одиночці на дистанції 500 м.

На Олімпіаді-2008 "бронзу" на 500 м виграв одесит Юрій Чебан. Тепер він перекваліфікувався. Після того, як до олімпійської програми увійшла

200-метрівка, зосередився виключно на ній. Вона була для Юрія профілюючою і раніше. 2007-го він став чемпіоном світу на 200 м у німецькому Дуйсбурзі. Цьогоріч Чебан виграв "бронзу" на чемпіонаті Європи, а на Мундіалі в Сегеді, лідирувавши майже всю дистанцію, фінішував четвертим.

Зараз ви читаєте новину «Михайло Кошман став чемпіоном світу з веслування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути