вівторок, 25 жовтня 2011 06:45

Михайличенко стане спортивним директором "Динамо"

Олексій Михайличенко, 48 років, стане новим спортивним директором київського "Динамо". Президент клубу Ігор Суркіс оголосив про це наприкінці минулого тижня, а сьогодні відбудеться офіційне представлення.

Ініціатором повернення Олексія Михайличенка в "Динамо" став головний тренер клубу Юрій Сьомін. Зрозуміло, що Юрій Павлович рано чи пізно повернеться до Москви. А в Ігоря Суркіса буде готовий кандидат на заміщення посади, який уже прив'язаний до клубу і тому не зможе розглядати інші пропозиції щодо тренерської роботи. Свого часу так учинив "Дніпро" — Олега Протасова звільнили, а на його місце поставили спортивного директора Володимира Безсонова, скасувавши при цьому його колишню посаду.

Функції Олексія Михайличенка в ролі спортивного директора не зовсім зрозумілі. Офіційно Ігор Суркіс говорить про те, що колишній тренер клубу та збірної України займатиметься організацією зборів команди та курируватиме трансфери. Але, по-перше, навряд чи амбіційному і досить перспективному тренеру в 48 років тривалий час буде цікавою така робота. По-друге, посада спортивного директора є впливовою в західноєвропейських клубах, а в наших практично все замикається на власниках клубів. У "Динамо" так точно — свого часу спортивним директором був Леонід Буряк, який ні за що не відповідав. А Ігор Суркіс купував гравців — Банґура та Діакате, навіть не порадившись із тогочасним головним тренером Анатолієм Дем'яненком.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко стане спортивним директором "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути