четвер, 19 листопада 2009 18:15

Михайличенко готовий залишитися

Олексій Михайличенко бажає продовжити роботу з національною командою України й готувати її до фінальної частини Євро-2012. Про це він заявив одразу після поразки від греків. Хоча логічно було б подати у відставку, адже завдання на відбірний цикл не виконане. Інша річ, чи прийняв би відставку Григорій Суркіс, для якого Михайличенко дешевший за тренера-іноземця.

Головний матч дворіччя Україна провалила не тільки на футбольному полі. Ми підійшли до нього в розібраному стані. Федерація футболу неправильно визначила місце проведення домашнього поєдинку — згуртуватися довкола України в Донецьку не можуть. Федерація встановила надвисокі ціни на квитки. У підсумку "Донбас Арена" була напівпорожньою.

Михайличенку забракло удачі. Шевченко спочатку не влучив у порожній кут, а потім не розібрався з Хачеріді, кому забивати м"яча у порожні ворота з кількох метрів. Але фортуна любить сильних. А наш тренер так і не навчився ризикувати. Коли Жозе Моуріньйо чи Ґус Хіддінк програють перший тайм, вони у перерві одразу роблять дві заміни. Португалець по ходу матчу не боїться замість центрального захисника випустити півоборонця. Михайличенко на такі рішення неспроможний.

Навіщо був потрібен Алієв у стартовому складі?

Навіщо був потрібен Алієв у стартовому складі? Коли гравець сидить на лаві запасних у клубі, його не вистачить на 90 хв., це очевидно. Немає ігрової практики, втрачаються навички і впевненість, підвищується ризик травматизму.

Сам по собі вихід Алієва — півбіди. Але так і не вдалося зрозуміти, яку зону він закривав. Метушився у центрі, де й без нього вистачало народу в жовтих футболках, який приймав прості рішення, пасуючи здебільшого назад. Зміщувався на фланг, проте не встигав там ні свою атаку розігнати, ні перервати чужу. А правофланговий Гусєв сидів на лаві запасних.

Усе одно ми могли виграти. Як любить казати Ґус Хіддінк, результат матчу залежить від того, з якого боку штанги прокотиться м"яч. Прокотився не з нашого.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко готовий залишитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути