середа, 23 грудня 2009 11:00

Мессі пожартував над гравцями "Реала"

Автор: фото: REUTERS/Arnd Wiegmann
  Ліонель Мессі отримує приз найкращого футболіста світу-2009 з рук президента ФІФА Зеппа Блаттера. Ліворуч стоїть керівник Європейської футбольної федерації Мішель Платіні
Ліонель Мессі отримує приз найкращого футболіста світу-2009 з рук президента ФІФА Зеппа Блаттера. Ліворуч стоїть керівник Європейської футбольної федерації Мішель Платіні

У понеділок ввечері 22-річний Ліонель Мессі, форвард іспанської "Барселони" та збірної Аргентини, отримав приз найкращого футболіста року. Церемонія відбулася у швейцарському Цюріху.

Опитування робила Міжнародна футбольна федерація. Традиційно в ньому брали участь головні тренери і капітани збірних, які входять до ФІФА. Мессі 2009-го з "Барселоною" виграв усі можливі титули клубного футболу. Він набрав 1093 бали. За ним фінішували двоє гравців мадридського "Реала" — португалець Криштіану Роналду (352 бали) та бразилець Кака (190). До п"ятірки найкращих увійшли одноклубники Мессі — Хаві та Іньєста.

— У "Реалі" зібрані високі гравці, — Мессі отримує нагороду і натякає, що Криштіану Роналду та Кака вищі за нього, Хаві та Іньєсту. — Проте у футболі зріст — не основне. Головне — талант.

Криштіану Роналду отримав приз ім. Ференца Пушкаша — відтепер його вручатимуть за гол року. 2009-го таким визнали влучний удар Роналду у ворота "Порту" на виїзному чвертьфінальному матчі Ліги чемпіонів. Португалець тоді ще виступав у складі англійського "Манчестер Юнайтед".

Відзнаку "Чесної гри" посмертно дали англійському тренеру Боббі Робсону. Учетверте поспіль найкращою футболісткою світу стала бразилійка Марта.

Також ФІФА визначила символічну збірну 2009 року: Касільяс ("Реал", Іспанія), — Даніель Алвес ("Барселона", Іспанія), Террі ("Челсі", Англія), Відіч, Евра (обидва — "Манчестер Юнайтед", Англія) — Хаві, Іньєста (обидва — "Барселона", Іспанія), Джеррард ("Ліверпуль", Англія) — Криштіану Роналду ("Реал", Іспанія), Фернандо Торрес ("Ліверпуль", Англія), Мессі ("Барселона", Іспанія).

Зараз ви читаєте новину «Мессі пожартував над гравцями "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути