понеділок, 16 листопада 2009 18:19

Менні Пак"яо нокаутував Мігеля Котто

Автор: фото: Reuters/Steve Marcus
  Менні Пак’яо за суботній бій отримав 13 мільйонів доларів
Менні Пак’яо за суботній бій отримав 13 мільйонів доларів

Минулої суботи в Лас-Вегасі, США, відбувся один із найочікуваніших боксерських боїв року. 30-річний Менні Пак"яо (50 перемог, 38 нокаутів, три поразки, дві нічиї) з Філіппін переміг технічним нокаутом у 12-му раунді пуерториканця Мігеля Котто, 29 років (34 перемоги, 27 нокаутів, дві поразки, нуль нічиїх).

Ця "битва стилів" принесла Пак"яо титул WBO у напівсередній вазі — до 66,7 кг. До цього ним володів Котто. Також філіппінець отримав діамантовий пояс WBC, заснований для боїв у проміжних категоріях.

Поєдинок Пак"яо–Котто відбувся в обумовленому ліміті до 65,7 кг. Також Менні став першим, хто виборов титули чемпіона світу в семи вагових категоріях.

Габаритніший Котто лише в першому раунді зміг на рівних боксувати з Пак"яо, вдало стримуючи філіппінця своїм потужним джебом. Пристосувавшись до манери пуерториканця і протестувавши силу його ударів, з другого раунду Пак"яо взяв ініціативу в свої руки. На перший план вийшов головний козир Менні — швидкість. У третьому і четвертому раундах він відправляв повільнішого суперника в нокдауни. Але Котто вистояв. В другій половині бою закривавлений пуерториканець багато рухався, уникаючи зустрічних ударів. Попри це, перевага Пак"яо була такою великою, що після дев"ятого раунду заплакана дружина Мігеля з дитиною покинула зал казино MGM Grand. Але відбігатися до фінального гонга пуерториканцеві не дав Пак"яо і рефері Кені Бейліс, котрий зупинив чергову атаку філіппінця за 55 с до кінця 12-го раунду.

Статистика показала, що Пак"яо майже вдвічі перевершив Котто по завданих точних ударах — 336 проти 172, і майже втричі по силових — 276 проти 93. Гонорари розподілилися так: Пак"яо отримав $13 млн, Котто — $7 млн.

Після завершення поєдинку зал скандував: "Ми хочемо Флойда". Любителі боксу вимагали, щоб наступним суперником Пак"яо став чемпіон світу в п"яти вагових категоріях, американець 32-річний Флойд Мейвезер-молодший. Він нещодавно повернувся на ринг, а до того, як пішов із боксу, вважався найсильнішим боксером світу.

Зараз ви читаєте новину «Менні Пак"яо нокаутував Мігеля Котто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути