четвер, 24 вересня 2009 19:37

"Мексиканці відрізняються величезною волею до перемоги"

Автор: фото: REUTERS/Lucy Nicholson
  Віталій Кличко (ліворуч) та Кріс Арреола перед поєдинком у Лос-Анджелесі. На плечі у Віталія пояс чемпіона WBC, який суперник намагатиметься відібрати
Віталій Кличко (ліворуч) та Кріс Арреола перед поєдинком у Лос-Анджелесі. На плечі у Віталія пояс чемпіона WBC, який суперник намагатиметься відібрати

У ніч на неділю в Лос-Анджелесі на 18-тисячній арені "Стейплз Центр" чемпіон світу за версією WBC — всесвітньої боксерської ради — 38-річний Віталій Кличко (37 перемог, з яких — 36 нокаутом, дві поразки) захищптиме свій титул проти американця мексиканського походження Кріса Арреоли, 28 років, (27 перемог, з яких — 24 нокаутом, нуль поразок). Початок прямої трансляції на телеканалі "Інтер" 27 вересня о 5.45 ранку за київським часом.

За сприяння компанії "Ад"ютант" Віталій Кличко відповів на запитання "ГПУ".

У своєму попередньому бою з кубинцем Хуаном Карлосом Гомесом ви виглядали значно повільнішим і більш утомленим, ніж у бою проти нігерійця Семюела Пітера. Як вважаєте, на ваших діях у поєдинку з Гомесом уже почав позначатися вік чи просто підійшли до бою не на піку своєї форми?

— Судячи з вашої логіки, мені пора вже виходити на пенсію і займатися видавництвом мемуарів? Незважаючи на скептицизм і недовіру, усупереч усьому я реалізовую намічене. Великий спорт — це навантаження на межі людських можливостей. І як життя показує, практично нічого немає нереального. Необхідна мета і величезне бажання для її досягнення. Колись ми мріяли про золоту олімпійську медаль. Сьогодні вона є в братів Кличків. Потім Клички мріяли стати першими братами в історії професіонального боксу, що володіють одночасно всіма світовими титулами. Сьогодні більшість чемпіонських поясів належать Кличкам. Залишився лише один.

Ви вперше зійдетеся в рингу з боксером мексиканського походження.

— Так, справді. Я ще ніколи не боксував проти них. Хоча знаю багато мексиканських бійців, і кожен відрізнявся тільки однією особливістю — своєю величезною волею до перемоги. Твердий характер, бажання перемогти властиві цим спортсменам. Я не хочу применшувати можливості Арреоли, але також не хочу їх перебільшувати. Я знаю, що це буде непростий поєдинок. І цікавий як для мене, так і для всіх прихильників професіонального боксу.

"Очі в очі" на прес-конференції — це не іграшки, а справжня психологічна війна

Було очевидно, що бій проти вас Семюел Пітер програв ще до бою — психологічно. Як у цьому плані з Арреолою?

— Наш бій з Арреолою, як і всі поєдинки в боксі, починаються задовго до удару гонга. Боксуючи за звання чемпіона світу, Кріс уперше стикається з такою великою кількістю телевізійних камер і таким інтересом із боку журналістів. На нашій із ним прес-конференції він був досить скутий і затиснутий. На своєму відкритому тренуванні, судячи по тому, що я бачив у засобах масової інформації, він поводився вже зовсім по-іншому — упевнено і демонстрував свою силу. Звичайно, по багатьох деталях, що на перший погляд не впадають в очі, багато можна заздалегідь сказати про настрій боксера, і про майбутній поєдинок. Тому, як я вже сказав, поєдинок почався, і так звані "очі в очі" на прес-конференції — це не іграшки, а справжня психологічна війна. Класик сказав точно: "Очі — дзеркало душі". Прочитати в них можна багато.

Стартові раунди тримати Арреолу на дистанції, а відчувши в"ялість із його боку, почати бомбити правою і серіями — чи це правильна тактика проти Арреоли?

— У кожної людини є слабкі сторони. Про сильні сторони Арреоли я багато розповідав. А над слабкими — ми посилено працюємо. Багато не говоритиму про це, планую все показати на ринзі.

Українські боксери Сергій Дзинзирук і Володимир Сидоренко заявили про бажання піти з гамбурзького клубу "Юніверсум". Імовірно, на черзі Андрій Котельник та Олександр Дмитренко. Якщо вони стануть вільними агентами, чи готова ваша компанія К2 взяти їх під свою опіку?

— Якщо в цих боксерів буде бажання виступати під егідою К2, ми готові сісти за стіл переговорів і обговорити можливість нашої співпраці.

Зараз ви читаєте новину «"Мексиканці відрізняються величезною волею до перемоги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути