пʼятниця, 06 жовтня 2017 10:16

Маємо скористатися проблемами Хорватії

 

6 та 9 жовтня футбольна збірна України проведе два заключні матчі у кваліфікаційному турнірі до Кубка світу-2018. У п'ятницю команда Андрія Шевченка на виїзді зіграє з Косовом, а в понеділок — удома проти Хорватії.

Перший поєдинок — прохідний. Ми повинні брати три очки, бо Косово — аутсайдер групи. Тому завдання на матч — уникнути травм і дискваліфікацій та награти Марлоса. 29-річний уродженець Бразилії минулого тижня отримав український паспорт і дозвіл виступати за нашу національну команду, бо грає тут необхідні п'ять років.

Шанси на вихід Марлоса у стартовому складі вагомі з двох причин. Перша: маємо кадрові проблеми на позиції нападаючого. Туди закликані двоє динамівців Києва, які не грають в основному складі свого клубу. Тож на позиції форварда може вийти Андрій Ярмоленко — він має певний досвід на вістрі атаки, перебуває у відмінній формі, регулярно і результативно грає за німецьку "Боруссію" з Дортмунда. Друга: з Косовом не може бути задіяний Віктор Коваленко — дискваліфікація. Тому не виключено навіть, що Марлос зіграє у центрі поля.

Сам бразилець — футболіст доволі технічний і вдумливий, але його проблема — відсутність швидкості. Він точно допоможе збірній Україні у грі з посередніми командами. Проте сумнівно, що може принести вагому користь у поєдинку із суперниками найвищого класу. (У останній момент стало відомо, що Марлос не полетів на матч з Косовим через проблеми з документами. — ГПУ).

Вирішальний матч — проти Хорватії.

Очевидно, що перемога дасть нам значні шанси на підсумкове перше місце і вихід до фінальної частини. А навіть нічия не дозволить посісти бодай друге і грати у стикових матчах.

Загалом обставини перед грою із хорватами складаються на нашу користь. Не зіграють через травми захисники Богдан Бутко та Ярослав Ракицький. Це мінус. Серед плюсів — форма Ярмоленка і здатність збірної України видати суперматч. Приклад — гра з турками у Харкові 2 вересня, коли ми перемогли — 2:0.

І головне — враховуючи клас "зірок" збірної Хорватії, ми змушені в оцінці ситуації озиратися на справи суперника. Вони для опонента не найкращі. Через травми не зіграють провідний форвард Нікола Калінич, півзахисник Матео Ковачич, оборонці Ведран Чорлука та Тім Едвай. Ще один оборонець — Деян Ловрен — лікується і сумнівно, що буде готовий на 100%. У хорватів посередній тренер, внутрішні проблеми між федерацією й уболівальниками. Ці чинники впливають на психологічний фон команди — хорвати не німці, удар тримати не вміють, можуть "розклеїтися", як на Євро-2016. Опонент залишається головним претендентом на перше місце. У крайньому випадку, його в Києві влаштує нічия. Але Хорватія вразлива.

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір. Група 9

Дев'ятий тур

6 жовтня, п'ятниця

Косово — Україна

21:45, тут і далі час — київський. Шкодер, Албанія. Стадіон "Лоро Боричі", розрахований на 16 тис. глядачів. Прогноз погоди: +18°C, сильний дощ

Суддя: Крейг Поусон, 38 років, Англія

ТБ: "Україна"

Дискваліфіковані: немає — Зінченко, Коваленко

Текстова трансляція: gazeta.ua

21:45 Хорватія — Фінляндія

21:45 Туреччина — Ісландія

Десятий тур

9 жовтня, понеділок

Україна — Хорватія

21:45. Київ. Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70050 глядачів. Прогноз погоди: +10°C, дощ

Суддя: Фелікс Брих, 42 роки, юрист

ТБ: "Україна"

Текстова трансляція: gazeta.ua

21:45 Фінляндія — Туреччина

21:45 Ісландія — Косово

Примітка 1. У випадку рівної кількості очок найсильніший визначається за такими показниками:

1) різниця забитих і пропущених м'ячів;

2) кількість забитих м'ячів;

3) особисті зустрічі.

Примітка 2. Європа має 14 путівок до фінальної частини Кубка світу-2018. Одна з них — у Росії як господаря турніру. За решту 13 змагаються 54 команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. Переможці груп отримують право зіграти у фінальній частині. Найгірша з дев'яти команд, що посіли другі місця, припиняє боротьбу після кваліфікаційного турніру. Інші вісім у стикових матчах розігрують чотири путівки, що залишилися.

Заявка збірної України на матчі проти Косова та Хорватії

Воротарі: Андрій П'ятов, 33 роки, "Шахтар", Максим Коваль, 24 роки, "Динамо", Андрій Лунін, 18 років, "Зоря".

Захисники: Іван Ордець, 25 років, "Шахтар", Павло Лук'янчук, 21 рік, "Олімпік", Євген Хачеріді, 30 років, "Динамо", Микола Матвієнко, 21 рік, Ігор Пердута, 26 років, обидва — "Ворскла", Едуард Соболь, 22 роки, "Славія", Прага, Чехія, Олександр Кучер, 34 роки, "Кайсеріспор", Туреччина.

Півзахисники: Сергій Сидорчук, 26 років, Денис Гармаш, 27 років, Віталій Буяльський, 24 роки, Віктор Циганков, 19 років, Володимир Шепелєв, 20 років, усі — "Динамо", Тарас Степаненко, 28 років, Віктор Коваленко, 21 рік, Марлос, 29 років, усі — "Шахтар", Андрій Ярмоленко, 27 років, "Боруссія", Дортмунд, Німеччина, Руслан Ротань, 35 років, "Славія", Прага, Чехія, Євген Коноплянка, 27 років, "Шальке", Гельзенкірхен, Німеччина, Руслан Малиновський, 24 роки, "Генк", Бельгія, Олександр Зінченко, 20 років, "Манчестер Сіті", Англія.

Нападаючі: Артем Кравець, 28 років, Артем Бесєдін, 21 рік, обидва — "Динамо".

Тренер: Андрій Шевченко, 41 рік.

Зараз ви читаєте новину «Маємо скористатися проблемами Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути