четвер, 05 серпня 2021 00:55

Маркевич замінить Шевченка у національній збірній

1 серпня закінчився контракт у 44-річного Андрія Шевченка, головного тренера збірної України з футболу. Про це він оголосив у соціальних мережах.

Продовжувати угоду не стали. Тому збірна потребує нового тренера, якого мають призначити на початку наступного тижня. Найближчий матч збірна України зіграє 1 вересня у Казахстані.

Головний кандидат на посаду Мирон Маркевич — голова комітету національних збірних Української асоціації футболу. 2010-го він пів року працював з національною командою. Пішов через конфлікт із тодішнім головою українського футболу Григорієм Суркісом.

Маркевич ніколи не приховував бажання повернутися до національної команди. Він не попросить велику зарплату, як Шевченко та його штаб, що складався з іноземних фахівців. Працюватиме без тиску: у відборі на Кубок світу Україна має мало шансів на підсумковий успіх через домашні березневі нічиї команди проти Франції та Казахстану. За невдачу 70-річному Маркевичу ніхто не дорікне. Якщо не вийде — передасть справи Сергієві Реброву, який зараз пов'язаний річним контрактом із клубом з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Шевченко, очевидно, не має зараз варіантів продовження тренерської кар'єри. Але поспішати йому нікуди. Перші пів року він працював інтенсивно: команда грала відбір на Кубок світу й фінальну частину Євро. Під час останньої дійшла до чвертьфіналу. Результат на користь Андрія Миколайовича. Тому зі збірною він попрощався вчасно — більше з команди витиснути не міг. Неодноразово говорив про мрію очолити італійський "Мілан". Клуб зараз має тренера Стефано Піолі й гратиме з ним у Лізі чемпіонів. Але ймовірність невдачі фахівця в новому сезоні — висока. Його можуть звільнити до кінця року, призначивши на посаду колишнього тренера збірної України.

2 мільйони гривень на місяць отримував Андрій Шевченко на посаді головного тренера збірної України. Через фінансові труднощі новий контракт йому пропонували на гірших умовах. Відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Маркевич замінить Шевченка у національній збірній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути