понеділок, 18 травня 2009 17:31

"Манчестер Юнайтед" наздогнав "Ліверпуль", а "Інтер" — "Мілан"

У чемпіонатах Італії, Англії та Іспанії визначилися переможці. Всі вони здобули перші місця завчасно.

"Інтер" у неділю переміг "Сієну" — 3:0, але ще до матчу футболісти вийшли на поле з полотнищем, на якому була зображена цифра "17" — саме стільки разів "чорно-синя" команда   вигравала чемпіонський титул, наздогнавши за цим показником земляків із "Мілана". Більше має тільки "Ювентус" — 27.

Чотири останні роки "Інтер" незмінно здобуває перше місце, хоча в сезоні 2005/06 воно дісталося тільки через дискваліфікацію після турніру "Ювентуса" та "Мілана".

"Мілан" напередодні матчу "Інтера" програв в Удіне місцевому "Удінезе" — 1:2. Андрій Шевченко вийшов на заміну на 74-й хвилині, діяв на позиції правофлангового і нічого не показав.

Чемпіон Іспанії — "Барселона" — вже в ранзі чемпіона програла на Пальма-де-Мальорці — 1:2. Але матч нічого не вирішував — формальний переслідувач "Барси" мадридський "Реал" днем раніше програв виїзний поєдинок "Вільярреалу" — 2:3.

"Манчестер" Юнайтед" титул чемпіона Англії оформив своїми зусиллями. Клубний чемпіон Європи зіграв удома внічию з "Арсеналом" і став недосяжним для "Ліверпуля". Віднині МЮ — 18-разовий чемпіон Англії. Він наздогнав попереднього лідера — "Ліверпуль", який востаннє вигравав турнір 1990 року, ще до створення прем"єр-ліги.

Майже зникла інтрига в чемпіонаті Німеччини. Лідер "Вольфсбург" на виїзді розібрався з "Ганновером" — 5:0, а "Баварія" втратила два очки на полі "Хоффенхайма" — 2:2. Останній тур відбудеться в суботу. "Вольфсбургу", щоб оформити чемпіонство, треба зіграти хоча б унічию в домашньому поєдинку проти немотивованого "Вердера", який завтра відіграє фінал Кубка УЄФА і готуватиметься до вирішального поєдинку Кубка Німеччини, призначеного на 30 травня. "Баварія" має по 64 очки зі "Штутгартом" і проведе з ним домашню очну зустріч. "Герта" з 63 пунктами йде на четвертому місці. У останньому матчі берлінці вдома зіграли внічию з "Шальке" — 0:0. Андрій Воронін вийшов на заміну на 59-й хв.

Кращі шанси виграти чемпіонат Франції має "Бордо". За два тури до закінчення турніру підопічні Лорана Блана випереджають "Марсель" на 3 очки через домашню поразку останнього від уже фактично колишнього чемпіона "Ліона" — 1:3.

Центральний матч чемпіонату Росії ЦСКА — "Зеніт" закінчився перемогою армійців — 2:1. Надневдалий матч провів капітан "Зеніту" Анатолій Тимощук. У першому таймі він дозволив прорватися лівим флангом Юрію Жиркову і віддати результативну передачу на Маазу. А головне — за 5 хв. до закінчення зустрічі Тимощук зіграв рукою у своєму карному майданчику. Пенальті, реалізований Ваґнером Лавом, приніс ЦСКА три очки й одноосібне лідерство після дев"яти турів.

Зараз ви читаєте новину «"Манчестер Юнайтед" наздогнав "Ліверпуль", а "Інтер" — "Мілан"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути