четвер, 24 грудня 2009 22:39

Максим Коваль бере приклад з Акінфєєва і вболіває за "Челсі"

Автор: фото з сайту www.fcmetalurg.com
  Максим Коваль відпочиває в Запоріжжі. Каже, що не читає газет і не сидить в Інтернеті
Максим Коваль відпочиває в Запоріжжі. Каже, що не читає газет і не сидить в Інтернеті

 Голкіпер запорізького "Металурга" Максим Коваль дебютував у вищій лізі футбольного чемпіонату України за місяць до 17-річчя. Не пропускав у трьох матчах поспіль — проти "Закарпаття", одеського "Чорноморця" та київського "Динамо". На останній хвилині матчу парирував пенальті від капітана киян Артема Мілевського. Відбив 11-метровий, який виконував півзахисник "Шахтаря" Фернандіньйо, хоча запоріжці й програли в Донецьку — 0:2.

Тепер Максим відпочиває в рідному Запоріжжі. Погодився на телефонну розмову.

— Від футболу не те що втомився, — каже, — але радий, що канікули. Футбольні матчі не дивлюся, не люблю. Тільки огляди та спеціалізовані передачі. Обов"язково звертаю увагу на дії воротарів.

Ваш улюблений голкіпер — воротар збірної Росії Ігор Акінфєєв. Чому?

— У нього в порядку реакція в грі на лінії воріт. Але основна риса — холоднокровність. Без неї голкіперові нікуди. Можна на куражі під час матчу відбити кілька ударів, а потім пропустити. А якщо зберігаєш холодну голову, твоя впевненість неодмінно передається партнерам.

Зовсім не хвилюєтеся перед виходом на поле?

— Хвилююся, навіть дуже. Перед виходом. Але коли гра починається — для чого тремтіти? Головне — упіймати перший м"яч, тоді все як рукою зніме.

Проти вас уже встигли зіграти Шевченко та Мілевський.

— Поважаю обох, класні гравці. Про титули Шеви всі знають. Але в нього ж ніг, щоб забивати, стільки ж, скільки в мене рук, щоб парирувати удар. Як відбив пенальті від Мілевського? Секрет не скажу, але в принципі — це моя робота. Інколи її вдається виконувати краще, інколи гірше.

Після матчу з "Динамо" вас похвалив тренер киян Валерій Газзаєв.

— Узагалі газет я намагаюся не читати і в Інтернет зайвий раз не зазирати. Похвалу Валерія Георгійовича чув. Приємно, класний фахівець, що відкрив Акінфєєва.

Це правда, що ви вже підписали попередній контракт із київським "Динамо"?

— Ні. Контактів зі столичним клубом у мене не було жодних. Радий, що в Києві грає запоріжець Станіслав Богуш. Хоча особисто ми не знайомі.

Із "Шахтарем" було важче, ніж із "Динамо"?

— Важче було після матчу на "Донбас Арені". У Донецьку ми програли, а з чемпіоном зуміли очко взяти. А на полі нелегко було в обох поєдинках.

Симпатії в боротьбі за чемпіонство віддаєте "Шахтареві" чи "Динамо"?

— Мої симпатії на боці запорізького "Металурга". Ні за "Шахтар", ні за "Динамо" я не вболіваю. Підтримую тільки обох голкіперів — Андрія П"ятова та Олександра Шовковського.

Кому симпатизуєте серед європейських команд?

— Англійському "Челсі". Подобається їхня гра. Як шкода було Чеха в Москві після серії післяматчевих пенальті торішнього фіналу Ліги чемпіонів. Воротар "Челсі" зіграв фантастичний поєдинок. Чех тепер помиляється? Ну, він же не робот.

Зараз ви читаєте новину «Максим Коваль бере приклад з Акінфєєва і вболіває за "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути