Ексклюзиви
пʼятниця, 19 січня 2018 06:05

Найкращий біатлоніст в історії провалив відбір на Олімпіаду

Автор: www.SPUTNIK.BY
  Уле-Ейнар Бйорндален — восьмиразовий олімпійський чемпіон, має 20 золотих медалей
Уле-Ейнар Бйорндален — восьмиразовий олімпійський чемпіон, має 20 золотих медалей

Найтитулованіший біатлоніст усіх часів 43-річний норвежець Уле-­Ейнар Бйорндален не пройшов відбір на Олімпіаду.

"Король біатлону", восьмиразовий олімпійський чемпіон, шестиразовий володар "Кришталевого глобуса" переможця Кубка світу не пройшов відбір. Для цього на етапах Кубка світу треба було хоч раз увійти в шістку або двічі — в дванадцятку найкращих. Бйорн­дален не виконав умови. Двічі фінішував 18-м, одного разу — 28-м, ще раз — 31-м. Інші рази не потрапив навіть до 40 найкращих.

Всі очікували, що федерація біатлону Норвегії зробить виняток для легендарного спортсмена. Однак цього не сталося. Керівництво, попри тиск Національного олімпійського комітету країни, вирішило не відступати від спортивного принципу.

Остання надія Уле-Ейнара — на Міжнародний олімпійський комітет. Там розглядають можливість персонального запрошення для Бйорндалена. Якщо так станеться, Ігри в корейському Пхенчхані з 9 по 25 лютого стануть для норвежця сьомою Олімпіадою.

Він дебютував на Іграх 1994-го в норвезькому Ліллехаммері. Першу золоту медаль виборов за чотири роки в японському Нагано. Найуспішнішою для Уле-Ейнара стала Олімпіада-2002 в американському Солт-Лейк-­Сіті 2002 року. Там він узяв чотири "золота" з чотирьох можливих. У Ванкувері в Канаді 2010-го Бйорндален виграв золоту медаль в естафеті, а чотири роки тому на Олімпіаді в російському Сочі — в спринті. Найменш успішними були Ігри в італійському Турині-2006 — два "срібла" й "­бронза".

Також має 45 медалей чемпіонатів світу, з яких 20 — золоті. Останню нагороду виборов минулого року в австрійському Хохфільцені. Бйорндален фінішував третім у гонці переслідування.

Уле-Ейнар одружений з білоруською біатлоністкою, триразовою олімпійською чемпіонкою Дарією Домрачевою. Подружжя виховує доньку Ксенію. 1 жовтня їй виповнився рік.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий біатлоніст в історії провалив відбір на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути