Ексклюзиви
вівторок, 15 травня 2018 07:55

Ломаченко встановив світовий рекорд

Автор: www.facebook.com / Vasyl Lomachenko
  Американський суддя Рікі Гонсалес піднімає руку Василя Ломаченка як переможця бою проти венесуельця Хорхе Лінареса. Українець нокаутував суперника в десятому раунді і виграв чемпіонський титул у третій ваговій категорії. Бій відбувся в американському Нью-Йорку в ніч на 13 травня
Американський суддя Рікі Гонсалес піднімає руку Василя Ломаченка як переможця бою проти венесуельця Хорхе Лінареса. Українець нокаутував суперника в десятому раунді і виграв чемпіонський титул у третій ваговій категорії. Бій відбувся в американському Нью-Йорку в ніч на 13 травня

У ніч на неділю, 13 травня, Василь Ломаченко встановив світовий рекорд. 30-річний українець виграв чемпіонський титул у третій ваговій категорії за 12 поєдинків. Значно швидше, ніж будь-хто до нього. Попередній рекорд належить японцеві Казуто Іока. У квітні 2015 року він став володарем титулу у третій вазі в своєму 18-му бою.

Суперника венесуельця Хорхе Лінареса, 32 роки, нокаутував у 10‑му раунді. Відібрав у нього титул Всесвітньої боксерської асоціації в легкій вазі.

Бій відбувся на 20-тисячній арені "Медісон Сквер Ґарден" у Нью-Йорку, США. Транслювався на каналі "І-Ес-Пі-Ен" і показав найвищий рейтинг на американському телебаченні серед усіх боксерських поєдинків 2018 року.

До бою Василь мав 10 перемог — вісім із них нокаутом, та одну поразку. Його суперник — 44 перемоги, 27 нокаутів, три поразки.

На старті поєдинку Ломаченко багато маневрував, вивчав суперника. Із третього раунду почала позначатися його перевага.

У четвертому українець діяв дуже швидко, "розстрілював" опонента з різних позицій і під різними кутами. У п'ятому раунді тривало тотальне домінування Василя. Лінарес не встигав за ним.

Хід бою змінився в шостому раунді. Наприкінці його венесуелець підловив Ломаченка коротким прямим назустріч у голову — нокдаун. Василь одразу піднявся і не виглядав шокованим. Для українця це був другий нокдаун у кар'єрі. Перший стався 12 років тому, у бою з росіянином Володимиром Родіоновим. Тоді Ломаченко піднявся з підлоги й переміг нокаутом.

Після нокдауну від Лінареса Василь став діяти обережніше і з дистанції. Викидав багато легких ударів, на що суперник відповідав силовими. У ніч бою венесуелець був важчий за українця на 6,35 кг — 68,95 проти 62,6. Його удари були відчутними для Ломаченка. Особливо — в дев'ятому раунді, коли пройшла комбінація в голову.

Однак далі проявилася краща функціональна готовність українця. У 10-му раунді він провів кілька чітких комбінацій і закінчив бій гострим ударом по печінці — технічний нокаут.

На момент зупинки бою в суддів була рівновага на картках — 86:84, 84:86, 85:85.

Ломаченко довів свою переможну серію до 10 поєдинків — усі були титульні.

Перемога принесла Василеві не тільки пояс Всесвітньої боксерської асоціації, а й відзнаку американського журналу "Ринг".

Нею до бою володів Лінарес. Ломаченко став третім українцем, який отримав приз від "Рингу". Раніше його здобували Віталій та Володимир Клички.

На початку тижня журнал "Ринг" оновить рейтинг найкращих боксерів, незалежно від вагової категорії. Його вважають найпрестижнішим. Ломаченко першим з українців має шанс очолити список, піднявшись із третього місця.

Промоутер Василя Боб Арум оголосив дату і місце його наступного бою — 25 серпня в Інглвуді, США. Найімовірніший суперник — чемпіон за версією Всесвітньої боксерської організації мексиканець Раймундо Бельтран. Ломаченко може вперше вийти на об'єднавчий поєдинок.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко встановив світовий рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути