пʼятниця, 29 грудня 2017 00:50

Ломаченко підняв на новий рівень український бокс

Автор: www.politeka.net
  Василь Ломаченко у 2017 році провів три бої. Усі виграв після відмов суперників продовжувати поєдинок
Василь Ломаченко у 2017 році провів три бої. Усі виграв після відмов суперників продовжувати поєдинок

2017 року чемпіон світу у двох вагових категоріях 29-річний Василь Ломаченко зробив прорив у кар'єрі. Уродженець Одещини цьогоріч започаткував четвертий рівень українського боксу. Якими були три попередні?

Перші кроки українців на професійному ринзі.

Яскраві представники — боксери з Донеччини Андрій Синєпупов та Олександр Гуров. Легковаговик Синєпупов дебютував серед професіоналів ще за часів СРСР — у серпні 1990‑го — і до проголошення незалежності провів дев'ять переможних двобоїв. 1994-го здобув титул інтерконтинентального чемпіона Міжнародної боксерської федерації. За рік ­зробив невдалу спробу стати чемпіоном Європи. Боксер першої важкої ваги Гуров пішов далі. З 1995 року впродовж десятиліття неод­норазово здобував євро- та інтерконтинентальні титули. А 1997‑го і 2003‑го зробив дві невдалі спроби вибороти пояс чемпіона світу за вер­сією Всесвітньої боксерської асоціації.

26 червня 1999 року Віталій Кличко в Лондоні нокаутував у другому раунді британця нігерійського походження Гербі Гайда і відібрав у того титул Всесвітньої боксерської організації у надважкій вазі. Він став першим чемпіоном світу з професійного боксу, який представляв Україну.

У 1920-х видатні уродженці Києва — Бенні Басс і Луїс Каплан — здобували чемпіонські титули, але під американським прапором. Після Віталія Кличка титулами чемпіонів світу володіли дев'ятеро українців: Володимир Кличко, Володимир Сидоренко, Сергій Дзінзірук, Андрій Котельник, Юрій Нужненко, В'ячеслав Сенченко, Віктор Постол та діючі нині чемпіони: Василь Ломаченко — з 2014‑го, Олександр Усик — з 2016-го.

В серпні 2010 року Володимир Кличко став першим українцем, представленим у десятці найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії — у найпрестижнішому рейтингу американського журналу "Ринг".

У листопаді 2014-го він був другим — після американця Флойда Мейвезера. Покинув десятку після поразки від Тайсона Ф'юрі у листопаді 2015-го. Перебував серед десяти найкращих і Віталій Кличко — у 2011–2012-х.

За чотири роки серед боксерів-професіо­налів і лише 11 поєдинків Василь Ломаченко зробив багато.

Його з певними зауваженнями можна вважати найкращим боксером світу незалежно від вагової категорії. І хоча формально в рейтингу "Рингу" Ломаченко — третій, фактично, місце на вершині боксу він ділить із казахстанцем Геннадієм Головкіним та американцем Теренсом Кроуфордом. Визнання Ломаченка найкращим боксером 2017 року авторитетними джерелами "І-Ес-Пі-Ен", "Файтньюз", "Боксінгньюз 24" і "Рінг 8" лише зміцнило його лідерську позицію.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченко підняв на новий рівень український бокс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути